DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Început cu stângul pentru 7 aleși locali: ANI a descoperit conflicte de interese sau incompatibilități evidente

agentia nationala de integritate ANI

Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate sau conflictul de interese administrativ în cazul a șapte viceprimari sau consilieri locali, se arată într-un comunicat.

„Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Lucian Constantin nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare”, se arată în comunicatul ANI.

Albu Liviu Alexandru, viceprimar al comunei Lipovu, județul Dolj - incompatibilitate - începând cu data de 23 iunie 2016 exercită simultan funcția de viceprimar și calitatea de comerciant persoană fizică – titular întreprindere individuală.

Ciauș Titus, viceprimar al comunei Vernești, județul Buzău - conflict de interese administrativ - în calitate de viceprimar, a emis și semnat la data de 11 septembrie 2017 o dispoziție prin care a fost numit coordonator activități proiect în cadrul proiectului „Procomunitate-măsuri integrate pentru incluziunea socială a comunității rome din Candești" finanțat prin Programul Operațional Capital Uman, încălcând astfel dispozițiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.

Lucian Constantin, viceprimar al vomunei Nicolae Bălcescu, județul Constanța - incompatibilitate - în perioada 1 mai – 31 iulie 2019, simultan cu exercitarea mandatului de viceprimar, a desfășurat activități remunerate în cadrul unei societăți comerciale, în baza unui contract civil.

Baia Adrian Claudiu, viceprimar al comunei Cenei, județul Timiș - incompatibilitate - în perioada mandatului 2016 - 2020 a exercitat simultan cu funcția de viceprimar și calitatea de comerciant persoană fizică autorizată.

Andreiță Florentin, consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Mateești, județul Vâlcea - incompatibilitate - în perioada exercitării mandatului de consilier local (2016 – 2020), societatea comercială în cadrul căreia deține calitatea de unic asociat și funcția de administrator a încheiat 11 contracte comerciale de furnizare produse în valoare totală de 7.583,50 lei cu Primăria Mateești și cu o societate comercială al cărei unic asociat este comuna Mateești.

Deaconu Vergilia, consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Țițești, județul Argeș - conflict de interese administrativ - la data de 25 iulie 2019, în exercitarea mandatului de consilier local, a participat la deliberarea și adoptarea Hotărârii Consiliului Local privind aprobarea deplasării ansamblului cultural al comunei la un eveniment desfășurat în străinătate și a alocat din bugetul local o sumă de bani necesară deplasării.

Citește și: FOTO-VIDEO REVOLUȚIE în Kârgâstan: proteste VIOLENTE în țară! Manifestanții l-au eliberat din arest pe fostul președinte și au preluat televiziunea de stat

Zisu Romulus, consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Comana, județul Constanța - conflict de interese administrativ - la data de 30 ianuarie 2018, în exercitarea mandatului de consilier local, a participat la deliberarea și adoptarea unei Hotărâri a Consiliului Local Comana în urma căreia a fost încheiat contractul de comodat privind darea în folosință gratuită a spațiului cu destinație de dispensar medical uman al comunei Comana către CMI Zisu Romulus, contract încheiat între Consiliul Local, reprezentat prin primar, în calitate de comodant și Zisu Romulus, medic titular al Cabinetului medical individual cu personalitate juridică, în calitate de comodatar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.