Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Început de an școlar cu stângul la Buzău: au reapărut cazuri de Covid-19 la un cămin și o creșă

https://www.pikist.com/free-photo-isdgv
Covid

Două unităţi de învăţământ nu se vor putea deschide, luni, alături de toate celelalte din judeţul Buzău deoarece personalul care le deserveşte a fost plasat în izolare la domiciliu timp de 14 zile. Este vorba despre căminul şi creşa din comuna Berca, unde, la sfârşitul săptămânii trecute, o persoană a fost confirmată pozitiv cu SARS-CoV-2, iar o alta este deja internată după ce, în data de 1 septembrie, a intrat în contact cu o rudă confirmată pozitiv, relatează News.ro.

Anunţul a fost făcut de primarul localităţii, Ionel Dobriţa care a explicat într-o postare pe Facebook de ce cele două unităţi de învăţământ vor rămâne închise începând cu 14 septembrie.

Citește și: Rușii pregătesc o SUPER RACHETĂ împotriva americanilor și a NATO: prima lansare este programată pentru 2024

„Cu regret vă informăm ca a fost confirmat un caz pozitiv cu COVID 19, în cadrul personalului din cadrul Creşei Berca, unitate aflată în subordinea primăriei. Menţionăm faptul că o altă persoană angajată în cadrul Creşei se află de pe data de 01.09.2020 în izolare la domiciliu (ca urmare a contactului cu o rudă confirmată pozitiv), ulterior fiind confirmată pozitiv COVID 19 (în prezent se află internată în spital pentru carantină). Drept urmare, căminul şi creşa nu se vor deschide luni, 14.09.2020, ele vor rămâne închise timp de 14 zile, iar personalul va intra în IZOLARE, conform legii. Mulţumim pentru înţelegere!”, a scris pe Facebook, Ionel Dobriţa primarul comunei Berca.

În judeţul Buzău există 484 de unităţi de învăţământ, din care 97 sunt programate să îşi desfăşoare cursurile în scenariul galben iar restul în scenariul verde.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.