Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Începutul războiului civil în Afganistan - Talibanii forțează intrarea în Valea Panjshir. Confruntare inevitabilă cu trupele lui Ahmad Masoud/ FOTO

nexta
talibani Valea Panjshir

După ce au pus stăpânire pe mare parte din țară talibanii afgani își orientează atenția către Valea Panjshir, fieful legendarului comandant Ahmad Shah Masoud, controlat acum de fiul său Ahmad Masoud. Valea Panjshir este zona tradițională a rezistenței afgane pe care nici trupele sovietice nu au reușit să o cucerească.

Trupele talibanilor se îndreaptă către Valea Panjshir iar o confruntare sângeroasă cu milițiile lui Ahmad Masoud pare inevitabilă.

Ahmad Massoud, fiul regretatului erou național al Afganistanului, Ahmad Shah Massoud, a declarat că nu va preda niciodată provinciei Panjshir nimănui, chiar dacă talibanii își vor mări forțele în apropierea văii muntoase din nordul Afganistanului.

 

Între timp, talibanii au spus că forțele sale au tăiat intrările în provincia Panjshir și sunt în alertă maximă.

Amrullah Saleh, primul vicepreședinte al fostului președinte Ashraf Ghani, a declarat că forțele de rezistență au blocat autostrada Salang, dar talibanii au declarat că autostrada este sub controlul lor.

Filmările distribuite pe rețelele de socializare arată că forțele talibane concentrează forțe militare lângă Panjshir.

Fostul vicepreședinte Amrullah, într-un tweet, a spus că asediul talibanilor a fost perturbat de forțele de revoltă publică.

„Talibanii au adunat forțe lângă intrarea în Panjshir la o zi după ce au fost prinși în zone de ambuscadă din valea vecină Andarab și cu greu au ieșit dintr-o singură bucată. Între timp, autostrada Salang este închisă de forțele Rezistenței. „Există terenuri de evitat”. Ne vedem ”, a scris pe Twitter Saleh.

„Sunt în valea mea Panjshir din cetatea mea, oamenii din valea Panjshir sunt foarte uniți și vor să se apere, vor să lupte, vor să reziste împotriva oricărui regim totalitar”, a spus Ahmad Massoud, fiul lui Ahmad Shah Massoud.

„Oamenii de aici sunt doar o mică parte a poporului din Afganistan, iar geografia Panjshir este cea mai mică provincie din întregul Afganistan, dar ceea ce susținem acum este pentru întreaga țară, pentru suveranitate, pentru pace, pentru oameni, pentru incluziune și toleranță ”, a spus Ahmad Massoud.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.