Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încetează disputele comerciale și de securitate între China și Australia? Xi Jinping, întâlnire importantă cu premierul Anthony Albanese

xi jinping

Premierul australian Anthony Albanese și președintele chinez Xi Jinping se vor întâlni la Beijing. Albanese, care a aterizat sâmbătă la Shanghai, este primul lider australian care vizitează China din 2016 încoace, potrivit BBC.

Vizita este văzută ca un moment-cheie în dezghețarea relațiilor dintre cele două țări, după o serie de dispute comerciale și de securitate.

Comerțul va fi principalul subiect al discuției, iar experții cred că premierul Anthony Albanese va solicita eliminarea tarifelor chinezești pentru bunurile australiene. Totodată este de așteptat ca președintele Xi Jinping să ceară mai mult acces la sectoarele cheie din Australia.

„Ceea ce am spus este că trebuie să cooperăm cu China acolo unde putem, să fim în dezacord acolo unde trebuie și să ne angajăm în interesul nostru național", a declarat luni Albanese la Beijing.

Relațiile dintre cele două țări au suferit din cauza apropierii Australiei de SUA și de solicitările australiene privind investigarea originii COVID. De asemenea, China a aplicat sancțiuni economice asupra unor produse australiene foarte importante, precum carnea de vită, vinul și orzul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.