Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incident aerian între avioanele rusești și americane deasupra Mării Mediterane: rușii au trecut în mare viteză direct prin fața aeronavei americane

jurnalul.ro
avioane rusia

Un avion multirol rus Suhoi Su-35 a efectuat manevre periculoase în apropierea unei aeronave americane de supraveghere maritimă P-8A Poseidon în cursul unui incident petrecut marți deasupra Mării Mediterane, susțin autoritățile SUA, dar Moscova neagă acuzațiile, informează site-ul The Moscow Times, relatează Mediafax.

Citește și:Cele mai sângeroase confruntări de la învestirea noului preşedinte Volodimir Zelenski - Trei soldaţi ucraineni au fost ucişi în estul ţării

"Deși avionul rus acționa în spațiul aerian internațional, această interacțiune a fost iresponsabilă", se afirmă într-un comunicat al Flotei a 6-a americană.

"Avionul american acționa în conformitate cu legislația internațională și nu a provocat această activitate rusă", au adăugat autoritățile militare SUA.

Potrivit Flotei a 6-a, în cursul incidentului, avionul rus a trecut la un moment dat în mare viteză direct prin fața aeronavei americane, generând turbulențe și "punând în pericol piloții și echipajul nostru".

Pe de altă parte, Ministerul Apărării de la Moscova a transmis miercuri că avionul Suhoi Su-35 a interceptat o aeronavă americană ce se îndrepta spre baza navală rusească de la Tartus, Siria, potrivit agenției de știri RIA.

Moscova a negat că pilotul avionului rus ar fi acționat într-o manieră iresponsabilă, susținând că a rămas la o distanță sigură și s-a întors la bază după ce aeronava americană și-a schimbat cursul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.