Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incident armat la frontiera dintre Israel şi Liban, soldat cu rănirea unui soldat israelian

israel NATO

Armata israeliană a anunţat miercuri că un soldat de-al său a fost rănit de gloanţe trase dintr-un vehicul ce se deplasa în Liban de-a lungul frontierei cu Israelul, iar militarii israelieni au ripostat cu focuri de armă, transmite Reuters. Conform sursei citate, soldaţii care au ripostat au 'confirmat o lovitură', iar după ce automobilul în cauză a accelerat a avut loc un al doilea schimb de focuri.

O declaraţie a armatei libaneze menţionează, însă, că informaţia potrivit căreia un soldat israelian a fost rănit de focuri de armă trase de pe teritoriul Libanului este falsă. Incidentul ar fi avut loc în apropierea oraşului israelian Metulla. Zona respectivă a fost general calmă după conflictul armat din 2006 dintre armata israeliană şi Hezbollah, grupare şiită libaneză susţinută de Iran. Forţa interimară a ONU în Liban (UNIFIL) a anunţat că mai mulţi membri de-ai săi s-au deplasat în zona graniţei cu Israelul şi vor investiga acest incident în coordonare cu armata libaneză.

În ultimii zece ani, un acord de încetare a focului, monitorizat de ONU, a fost în general respectat, dar avioane militare israeliene au survolat constant sudul Libanului şi au atacat transporturile pentru Hezbollah, în principal pe teritoriul sirian. Comandantul UNIFIL, generalul-maior Michael Beary, le-a cerut părţilor implicate în incident să se abţină de la orice acţiuni unilaterale, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.