Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incident de securitate în Germania: Un mascat a descins în complexul unde locuiește Olaf Scholz

gzeromedia.com
Olaf Scholz

În timp ce cancelarul german Olaf Scholz era ocupat să încerce să-şi menţină coaliţia unită, cineva purtând o mască de Halloween a încercat să intre în casa sa, relatează Politico.

Duminică seara, un individ purtând mănuşi, hanorac, mască şi o lanternă frontală a reuşit să intre într-un complex de apartamente din Potsdam (oraş situat la periferia Berlinului), unde locuieşte cancelarul Scholz, a relatat luni revista germană Der Spiegel, citând oficiali din domeniul securităţii şi publicând o captură de ecran cu imaginea intrusului surprinsă de camerele de supraveghere ale clădirii, scrie News.ro.

Scholz  nu era acasă la momentul spargerii

Persoana a încercat să intre prin efracţie într-un apartament, apoi a fugit de la faţa locului după ce a fost observată, potrivit Der Spiegel. Aceasta nu a avut acces în clădirea în care se află apartamentul cancelarului german, precizează publicaţia.

Scholz nu se afla acasă în momentul spargerii. El a avut mult de lucru încercând să menţină unitatea coaliţiei sale - formată din social-democraţii săi de centru-stânga, Verzii şi liberalii din FDP - într-o reuniune care a durat aproximativ 20 de ore şi care s-a încheiat fără un acord asupra mai multor probleme nerezolvate.

Deşi reşedinţa oficială a cancelarului german este Cancelaria Federală din Berlin, nu toţi cancelarii aleg să locuiască acolo.

În timpul mandatului său, Angela Merkel a locuit într-un apartament civil din centrul Berlinului, cu o securitate limitată.

Potrivit Der Spiegel, se iau măsuri de securitate mai stricte după incidentul din complexul de apartamente unde locuieşte Scholz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.