Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incident GRAV la o secție de votare! Poliția a început o anchetă: un primar a oferit bani președintelui unei secții de votare

politia romana

Poliţiştii constănţeni au început cercetările, după ce primarul unei comune a fost fotografiat oferind bani preşedintelui secţiei de votare, alesul local spunând că banii au fost daţi pentru hrana membrilor secţiei de votare respective, informează News.ro.

Citește și: Prezență peste 200% în mai multe secții de vot din țară. Clasamentul național la jumătatea zilei, în primul tur al alegerilor prezidențiale

Primarul comunei Dumbrăveni, Stelian Clinciu, a fost fotografiat, duminică, în timp ce a oferit suma de 150 de lei preşedintelui secţiei de votare din comuna Furnica.

Primarul a declarat pentru News.ro că a oferit aceşti bani pentru membrii secţiei de votare ca să îşi cumpere mâncare. “Am fost la secţia de votare şi le-am dat 150 de lei pentru a-şi lua de mâncare. Suma care este oferită de statul român pentru membrii din comisia de votare este una modică. Le-am dat nişte bani să îşi ia de mâncare, atâta tot”, a afirmat Stelian Clinciu. El spune că la precendentele alegeri le-a cumpărat mâncare membrilor secţiei de votare, dar acum le-a dat bani pentru că aceştia apucaseră deja să comande mâncarea.

Citește și: Procesul de votare S-A ÎNCHEIAT și în Australia! Aproape 1.000 de persoane au votat

Primarul din Dumbrăveni a precizat că suma de 150 de lei este destinată pentru cei cinci membrii ai secţiei de votare respective.

În legătură cu această situaţie, poliţiştii au început verificările. “Referitor la imaginile apărute în spaţiul public cu privire la un eveniment produs într-o secţie de votare din localitatea Furnica, vă comunicăm faptul că ne-am autosesizat şi efectuăm verificări cu privire la situaţia de fapt”, au afirmat reprezentanţii IPJ Constanţa.

De asemenea, oamenii legii fac verificări pentru o tentativă de vot multiplu. “Am înregistrat o tentativă de vot multiplu, pe raza Secţiei 4 Poliţie. O femeie, de 62 de ani, a încercat să voteze a doua oară la o altă secţie de votare de pe raza municipiului Constanta cu vechea carte de identitate, pe care o declarase pierdută. Incidentul a fost semnalat la secţia numărul 112”, au precizat reprezentanţii IPJ Constanţa. Poliţiştii au întocmit dosar penal în acest caz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.