Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INCIDENT în Camera Deputaților între Cristian Seidler, de la USR, și Eugen Nicolicea, de la PSD: Ce i-a făcut liderul social-democrat - VIDEO

Eugen Nicolicea

Deputatul USR, Cristian Seidler, a reclamat luni că, în timpul dezbaterilor din plenul Camerei, preşedintele de şedinţă Eugen Nicolicea i-a tăiat microfonul, Seidler precizând că analizează cu juriştii dacă nu cumva "în litera" Regulamentului şi a Codului penal s-a comis un abuz.

Disputa a avut loc la dezbaterea din plen a proiectului de hotărâre privind adoptarea opiniei referitoare la "Comunicarea Comisiei către Parlamentul European, Consiliul European, Consiliu, Comitetul Economic şi Social European şi Comitetul Regiunilor - Finalizarea unei pieţe unice digitale de încredere pentru toţi. Contribuţia Comisiei la reuniunea informală a liderilor UE privind protecţia datelor şi piaţa unică digitală, desfăşurată la Sofia, la 16 mai 2018".

Citește și: Acum s-a aflat! Cine avea cel mai mare salariu pe vremea lui Nicolae Ceaușescu – Fostul dictator nu a fost cel mai bine plătit om din România în perioada în care a condus țara

Seidler a făcut referire în timpul dezbaterilor la momentul în care consilierul premierului Darius Vâlcov a publicat pe Facebook datele medicale ale unei persoane. Eugen Nicolicea i-a atras atenţia deputatului USR că subiectul nu face obiectul proiectului de hotărâre aflat în discuţie şi a suspendat şedinţa de plen.

"Vă atrag atenţia că nu sunteţi la subiect. Dacă îmi veţi spune unde se vorbeşte în COM-ul respectiv de anumite persoane, dacă vă faceţi că nu înţelegeţi este alt subiect. Vă rog să încetaţi pentru că o să cer sancţionarea dvs", a spus Nicolicea, după care a suspendat şedinţa.

Citește și: Este oficial! Actul a fost publicat în Monitorul Oficial – Cine primește mai mulți bani .

Deputatul USR a criticat acest incident după şedinţa de plen.

"Mi-am permis astăzi, de la tribuna Parlamentului, în timpul regulamentar, să vorbesc despre protecţia datelor cu caracter personal, acesta era subiectul de pe ordinea de zi - o comunicare a Camerei Deputaţilor către Comisia Europeană şi, în acest context, mi-am permis să amintesc acţiunea dlui Darius Vâlcov care publică date cu carcater personal de ordin medical, aşa cum se întâmpla pe vremea naziştilor şi comuniştilor. Se întâmplă în Parlamentul României care devine din ce în ce mai mult o societate comercială unipersonală, pe numele unor acţionari restrânşi, dintre care Liviu Dragnea, Eugen Nicolicea, Florin Iordache să considere dânşii ce este oportun şi ce nu să fie spus de la tribuna Parlamentului de către opoziţie. Aşadar, pentru că nu spuneam nicio laudă la adresa conducătorului mult iubit, s-a tăiat microfonul şi şedinţa a fost închisă brusc, înainte de timpul regulamentar, pentru că mi-am permis să critic Puterea", a afirmat Seidler.

Citește și: Ponta, atac la adresa lui Dragnea! Cu ce îl amenință

El a spus că, teoretic, în Parlament se poate exprima orice opinie. "Este o chestiune strigătoare la cer pentru toată lumea care consideră că România este un stat democratic în care, în Parlament, poţi să-ţi spui, teoretic, orice opinie, nu şi atunci când şedinţele Parlamentului sunt conduse de dl Nicolicea. (...) Cu siguranţă imediat vom discuta cu juriştii pentru a vedea nu doar în litera Regulamentului, ci şi în litera Codului penal, dacă nu cumva s-a comis un abuz", a adăugat Cristian Seidler.

Citește și: Ruptură în PRO TV! Decizie neașteptată a șefilor din Pache .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.