Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INCIDENT militar aproape de Constanța: De ce au fost în stare avioanele de vânătoare ruse

suhoi 27 avion

Două avioane de vânătoare ruse Su-24 au supravegheat marţi de la mică distanţă o fregată spaniolă care a participat la exerciţiile NATO în Marea Neagră, au declarat publicaţiei spaniole ABC surse din cadrul Alianţei, informează cotidianul într-un articol publicat joi.

Incidentul a avut loc în timp ce fregata Almirante Juan de Borbón naviga în apele internaţionale după ce participase la programul de manevre navale 'Sea Shield', la care au luat parte 16 nave din statele NATO şi a avut baza la Constanţa, scrie agerpres.ro.

Citește și: Șoc, Șoc, Șoc! Klaus, divorțat de Carmen!

Însă 'apropierile avioanelor militare ruse sunt obişnuite în această zonă de operaţiuni', au mai menţionat sursele citate, amintind că situaţii asemănătoare survin frecvent.

Anterior, un oficial al NATO citat de agenţia Reuters a declarat că în timpul aceloraşi manevre mai multe avioane militare ruse s-au apropiat vineri în mod 'nesigur şi neprofesionist' de distrugătorul american USS Porter.

Citește și: Profesoara de română, soție de preot, mamă a 3 copii, arestată pentru relații sexuale cu un elev de la seminarul teologic: E și gravidă cu el / VIDEO

La rândul său, căpitanul Danny Hernandez, purtătorul de cuvânt al Comandamentului militar american în Europa, a menţionat trei incidente separate în care au fost implicate aeronave ruse şi distrugătorul USS Porter. Un alt oficial american, vorbind sub condiţia anonimatului, a spus că un Su-24 ce zbura la o altitudine de circa 90 de metri a trecut la o distanţă de mai puţin de 200 de metri de nava americană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.