Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incident neobișnuit pentru IDF în Fâșia Gaza - Soldații israelieni, la spital după ce au fost atacați de viespi

Twitter (X)
viespe asiatica

Într-un incident neobișnuit, Spitalul Sheba a internat 10 dintre soldați pentru tratament, iar unul a fost trimis la terapie intensivă,  după ce au fost înțepați de sute de insecte, dar niciunul nu este în pericol critic.

Într-un incident neobișnuit, doisprezece soldați ai IDF au fost răniți după ce au fost înțepați de un roi furios de viespi în sudul Fâșiei Gaza, vineri, după ce un tanc a trecut peste un cuib, a declarat armata, potrivit Times of Israel.

Centrul medical Sheba din Tel Aviv a declarat că a internat 10 dintre soldați pentru tratament, iar unul dintre ei a fost transferat la unitatea de terapie intensivă. Spitalul a subliniat că starea niciunuia dintre soldați nu s-a deteriorat și că viața niciunuia dintre ei nu este în pericol.

Incidentul a avut loc pe fondul unei operațiuni a Brigăzii Sudice a Diviziei Gaza în zona de frontieră, vizavi de comunitatea israeliană Nirim.

Un tanc a trecut peste un cuib mare de viespi, ceea ce a determinat roiurile de insecte să atace și să înțepe trupele.

Reacții alergice grave

Spitalul a declarat că unii dintre soldați au fost înțepați de sute de viespi și au suferit reacții alergice și că medicii nu s-au mai confruntat niciodată cu un astfel de incident în masă.

"Terapie intensivă, anestezie, tratament toxicologic, oftalmologi și oricine este necesar" au fost implicați în tratarea pacienților, a precizat spitalul.

Războiul a izbucnit după ce Hamas a lansat la 7 octombrie un raid devastator în sudul Israelului, în care aproximativ 1.200 de persoane, majoritatea civili, au fost ucise și 252 au fost luate ostatice în Gaza. Două sute șaptezeci și unu de soldați au fost uciși în timpul ofensivei terestre împotriva Hamas și în timpul operațiunilor desfășurate de-a lungul frontierei cu Gaza.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.