Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incident RASIST la Cluj: UDMR anunță că merge val-vârtej la Poliție

UDMR sigla

UDMR nu iartă nimic. A anunțat că va depune plângere la poliție, după ce o plăcuță bilingvă amplasată la intrarea într-un sat din județul Cluj a fost vandalizată.  Denumirea în limba maghiară a localității a fost acoperită cu vopsea neagră, conform Mediafax.

Citește și: Marcel Ciolacu AMENINȚĂ PNL cu Avocatul Poporului dacă cele 25 de OUG ajung în Monitorul Oficial: Vom opri acest şir de ilegalităţi

Președintele UDMR Cluj, deputatul Csoma Botond, a publicat, duminică seara, pe Facebook, o fotografie cu plăcuța bilingvă de la intrarea în satul Mera din județul Cluj. Denumirea în limba maghiară a localității este acoperită cu vopsea neagră.

„Azi, în drum spre Baciu la ședința organizației locale a UDMR, la Mera am observat că limba maghiară deranjează din nou. Mâine Szász Zsiga Attila, președintele organizației locale a UDMR din Mera, va depune plângere la poliție și va cere Primăriei să facă demersurile necesare în vederea curățirii indicatorului de localitate”, a scris liderul UDMR Cluj pe rețeaua de socializare.

Un incident similar a avut loc la sfârșitul lunii ianuarie, când mai multe indicatoare cu denumirea în limba maghiară a localităților Gheorgheni și Lacul Roșu, din județul Harghita, au fost acoperite cu vopsea.

La fel s-a întâmplat și la începutul anului 2020, când mai multe indicatoare rutiere aflate la intrările în patru localități din județul Harghita, printre care și Miercurea Ciuc, au fost vopsite cu negru.

În acest caz, polițiștii l-au prins pe un bărbat din Bacău, care a recunoscut că a vopsit indicatoarele, fapte pentru care riscă o pedeapsă de până la 2 ani închisoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.