Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Incident șocant la un complex turistic de lux din Bali - Cinci persoane au murit după ce au căzut în gol cu liftul

Poliția indoneziană investighează defecțiunea catastrofală a unui lift care a provocat moartea a cinci angajați ai unui hotel din stațiunea Bali.

Accidentul a avut loc la Ayuterra Resort din Ubud, vinererea trecută, în jurul orei 13:00, și se crede că s-a produs atunci când un cablu al ascensorului înclinat care transporta cele trei femei și doi bărbați s-a rupt, aruncându-i pe aceștia la 100 de metri în jos, într-o râpă abruptă din stațiunea aflată pe deal.

Toți cei cinci lucrau în departamentul de menaj al hotelului. Ei au fost identificați ca fiind Sang Putu Bayu Adi Krisna, 19 ani, Wayan Aries Setiawan, 23 de ani, Ni Luh Superningsih, 20 de ani, Kadek Hardiyanti, 24 de ani, și Kadek Yanti Pradewi, 19 ani. Două dintre persoanele decedate au murit la fața locului, iar trei au murit ulterior la spital.

Imaginile camerelor de supraveghere din momentul accidentului, postate de publicația locală Kumparan, arată cum liftul acționat prin cablu se prăbușește pe pista abruptă, care făcea legătura între partea superioară a hotelului și instalațiile aflate mai jos pe faleză.

Un bucătar de la hotel, Ketut Suwiarta, a declarat presei locale că a auzit țipete după ce cei cinci colegi ai săi au intrat în lift, urmate de zgomote de prăbușire. El s-a grăbit apoi să ajute răniții și să alerteze serviciile de urgență.

Poliția balineză investighează accidentul.

Poliția are primele indicii

Luni, șeful poliției din Ubud, Made Uder, a declarat presei: "Cablul oscilant de oțel nu a fost suficient de puternic pentru a trage în sus greutatea, care era destul de mare, iar pană de siguranță sau frâna nu a funcționat, astfel că liftul a alunecat în jos cu viteză mare ... Ca urmare, cei cinci pasageri din lift au murit".

Se crede că liftul nu avea o frână de urgență.

Viceguvernatorul adjunct din Bali, Cok Ace, a declarat presei locale că a văzut un permis care arată că liftul a fost declarat sigur în cadrul inspecțiilor de rutină din noiembrie 2022.

Cu toate acestea, șeful poliției din regența Gianyar, Ketut Widiada, a declarat că poliția investighează dacă o reducere a numărului de cabluri de susținere a ascensorului a cauzat accidentul. În 2019, liftul a fost filmat în timp ce funcționa cu ajutorul a trei cabluri de sling, relatează Bali Tribun, dar în momentul accidentului funcționa cu ajutorul unei singure frânghii.

Se crede că oaspeții din stațiune au fost mutați în locuri de cazare alternative în timp ce se desfășoară investigații.

Proprietarul stațiunii Ayuterra Resort s-a oferit să acopere costurile funeraliilor victimelor și va oferi despăgubiri familiilor acestora, dar plata de aproximativ 4.000 de dolari pentru fiecare dintre ele este condiționată de faptul că acestea nu vor lua măsuri legale împotriva stațiunii, relatează News Corp.

Accidentul a aruncat un nouă lumină asupra siguranței și drepturilor lucrătorilor de pe insula de vacanță, vizitată de aproape 300.000 de turiști pe lună.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.