Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incidente pe insula Chios, unde grupuri de migranţi au comis acte de vandalism

imigranti-refugiati-agerpres-465x390

Grupuri de migranţi au comis acte de vandalism în noaptea de miercuri spre joi în insula elenă Chios, una dintre insulele din Marea Egee unde numeroşi migranţi au rămas blocaţi după închiderea rutei balcanice, transmite agenţia EFE. Potrivit presei locale, incidentele au început atunci când mai multe grupuri de migranţi, majoritatea africani, au ieşit pe străzile oraşului Chios, unde au aruncat cu pietre în clădiri, au spart vitrine şi parbrize de maşini.

De asemenea, migranţii au pătruns într-un magazin pentru articole pirotehnice, de unde au sustras petarde. Ei au devastat şi o parte a taberei unde sunt cazaţi - care este improvizată în curtea castelului din Chios - şi au incendiat corturile de campanie amplasate acolo. Conform postului de televiziune ERT, odată cu acţiunea migranţilor s-au adunat şi simpatizanţi ai partidului neonazist Zorii Aurii, unii dintre ei înarmaţi cu bare de fier, sporind astfel tensiunea pe insulă. Incidentele au durat până joi dimineaţă, când poliţia a intervenit, folosind inclusiv gaze lacrimogene. Deocamdată nu s-au făcut anunţuri despre amploarea pagubelor sau despre eventuale arestări.

Insula greacă Chios, situată la şapte kilometri de coastele Turciei, are circa 50.000 de locuitori, iar în taberele amenajate pe această insulă sunt în prezent circa 4.000 de migranţi. Miercuri, Belgia a decis ca în urma 'degradării situaţiei de securitate' în apropierea taberelor de refugiaţi din Grecia să-şi retragă toţi experţii trimişi în această ţară pentru a participa la activităţile legate de primirea migranţilor. Hotărârea guvernului belgian survine după ce pe 24 octombrie aproximativ 70 de migranţi proveniţi din Pakistan şi Bangladesh au atacat delegaţia Biroului European de Sprijin pentru Azil (EASO) în tabăra de refugiaţi Moria, pe insula Lesbos. Migranţii protestau acolo faţă de condiţiile din tabără şi sunt nemulţumiţi de incertitudinea privind soluţionarea cererilor de azil, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.