Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incidentele antisemite din Marea Britanie au atins un record istoric

getty
antisemit

Numărul incidentelor antisemite din Marea Britanie a înregistrat un record istoric în prima jumătate a acestui an, potrivit unui studiu realizat de Community Security Trust (CST), o organizaţie umanitară care vizează protejarea evreilor britanici, transmite joi Reuters, conform agerpres.

Studiul arată că în primele şase luni ale acestui an au avut loc 767 acte antisemite, în special comportament abuziv sau ultraj, în creştere cu 30% faţă de perioada similară a anului trecut.

Citeşte şi: Noile sancţiuni americane, impuse Rusiei, NU sunt pe placul Germaniei. Europa este pregătită de contra-măsuri

''Antisemitismul are un impact crescând asupra vieţii evreilor britanici, iar ura şi furia care stau la baza acestuia sunt tot mai răspândite'', a explicat directorul executiv al CST, David Delew.

Responsabilul pentru comunicare al CST, Mark Gardner, a estimat că antisemitismul poate fi un indicator al stării societăţii britanice în ansamblul său.

Aproximativ 74% dintre actele antisemite comise de la începutul anului au avut loc în principalele cartiere cu comunităţi evreieşti din Londra şi Manchester.

În primele şase luni din 2017, CST a înregistrat 56 de ameninţări directe împotriva evreilor, dintre care un sfert au implicat abuzuri verbale faţă în faţă, în creştere cu 27% faţă de perioada similară a anului trecut. În 10 dintre cazurile de ameninţare au fost folosite cuţite, bâte sau automobile.

Citeşte şi: Putin, vizită de lucru şi relaxare în Finlanda

În ceea ce priveşte social media, în prima jumătate a anului s-au înregistrat 142 de abuzuri cu caracter antisemit, faţă de 136 de incidente în 2016.

De asemenea, CST a precizat că 23% din incidentele antisemite din prima jumătate a acestui an au avut motivaţie politică, adaugă sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.