Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incidentele de tip OZN vor fi analizate de un grup de experți de la NASA

Wikimedia Commons
ozn

Un grup de experți de la NASA, format anul trecut pentru a studia ceea ce guvernul numește „fenomene aeriene neidentificate", organizează miercuri prima sa întâlnire publică. Primele concluzii ale anchetei vor fi prezentate în următoarele săptămâni.

Organismul format din 16 membri, care reunește experți din domenii diferite, a fost înființat în iunie anul trecut pentru a examina incidentele de tip OZN, scrie Mediafax.

Obiectivul sesiunii publice de patru ore de miercuri „este de a ține ultimele deliberări înainte ca echipa de studiu a agenției să publice un raport în această vară", a anunțat NASA, potrivit Reuters.

Grupul de experți realizează prima anchetă de acest tip desfășurată vreodată sub egida agenției spațiale americane. Mult timp, autoritățile americane au considerat că astfel de date sunt secrete și pot fi analizate doar de oficialii militari și de securitate națională.

Studiul NASA nu are legătură cu o investigație asemănătoare lansată de Pentagon. Totuși, ambele anchete evidențiază o schimbare de strategie a guvernului american. Până recent, oficialii au susținut că verificările nu au produs dovezi că așa numitele OZN-uri (obiecte zburătoare neidentificate) au legătură cu viața extraterestră, deși numeroși specialiști nu exclud varianta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.