Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încleștarea LEGENDELOR în primul tur, la US Open: Serena Williams și Maria Sharapova se vor duela în deschiderea turneului

În urma tragerii la sorți pentru stabilirea meciurilor de pe tabloul principal de la US Open, Serena Williams (8 WTA, 37 de ani) și Maria Sharapova (87 WTA, 32 de ani), două foste lidere în ierarhia WTA, se vor duela în primul tur al ultimului turneu de Mare Șlem al anului. Cele două sunt pe partea de tablou a numărului 2 mondial, australianca Ashleigh Barty, pe care se mai află, printre altele, Karolina Pliskova din Cehia, locul 3 WTA, ucraineanca Elina Svitolina, locul 5 WTA şi americanca Madison Keys, locul 10 WTA.

Ambele jucătoare sunt foste campioane la US Open. Maria Sharapova a câștigat titlul la Flushing Meadows la ediția din 2006, în timp ce Serena Williams are șase astfel de distincții în palmares, în 1999, 2002, 2008, 2012, 2013 și 2014.

Citește și: DNA a dat verdictul! Sorin Blejan și soția sa trimiși în judecată – au fost acuzați de luare de mită

Serena Williams și Maria Sharapova s-au mai întâlnit în 21 de ocazii, iar sportiva din Statele Unite ale Americii conduce autoritar, având 19 victorii în fața rusoaicei și doar două înfrângeri.

Ultima confruntare dintre cele două a avut loc în 2016, în sferturile de finală de la Australian Open, când Williams s-a impus în două seturi, scor 6-4, 6-1. Duelul ar fi trebuit să se repete la ediția din 2018 a Roland Garros, însă Williams a abandonat chiar înaintea duelului cu Sharapova.

Citește și: Alexandru Cumpănașu reacționează după ce INML a finalizat raportul în cazul nepoatei sale: Mi se pare normal să nu mai fie minciuni

Cele două vedete din tenisul feminin s-au mai întâlnit în finale la toate celelalte trei turnee de Mare Șlem (Australian Open, Roland Garros și Wimbledon), însă confruntarea nu a avut loc niciodată la US Open.

În cazul în care va triumfa la US Open, Serena Williams va obține al 24-lea titlu de Mare Șlem din carieră și o va egala în această ierarhie pe Margaret Court.

Citește și: Guvernul face anunțul! Cât va mai funcționa Centrala de la Cernavodă .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.