Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inconștiența i-a adus în pragul morții: 105 persoane au fost salvate sâmbătă din zonele montane

elicopter munte salvamont

105 persoane aflate în situații de risc în zonele montane au fost salvate sâmbătă de salvamontiștii din întreaga țară. Dintre acestea, 44 au fost transportate la spital.

„O nouă zi de foc pentru salvamontiștii din întreagă țară solicitați să intervină la un număr îngrijorător de mare de evenimente montane”, arată, duminică dimineața, Salvamont România.

Astfel, în ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont s-au primit 90 apeluri prin care se solicita intervenția de urgență a salvamontiștilor.

Cele mai multe apeluri, 8, au fost pentru Salvamont Bihor, 7 au fost înregistrate pentru Salvamont Municipiul Brașov, câte 6 pentru Salvamont Gorj, Salvamont Caraș Severin-Muntele Mic, Salvamont Lupeni, Salvamont Maramureș și Salvamont Vatra Dornei și câte 5 pentru Salvamont Prahova, Salvamont Predeal, Salvamont Neamț și Salvamont Sibiu.

În cazul acestor intervenții au fost salvate 105 persoane. Dintre acestea 42 au fost predate Serviciului de Ambulanță sau SMURD pentru transport la spital.Au fost și două persoane care au fost predate elicopterului SMURD pentru transport aerian la spital.

S-au primit și 48 apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre diferite trasee turistice din zona montană și despre domeniile schiabile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.