Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INCREDIBIL - Generalul SRI al lui Ghiță, DESPĂGUBIT de stat. ZERO prejudiciu recuperat în dosarul lui

www.agerpres.ro
bani, lei, bancnote

Noi dezvăluiri şocante ies la iveală! Fiscul nu a recuperat niciun leu din prejudiciul de peste 1,7 milioane de lei din dosarul Tracia Asesoft. În martie anul trecut, Curtea de apel Bucureşti a constatat prescrierea acuzaţiilor aduse fostului parlamentar Sebastian Ghiţă şi generalului SRI (r) Dan Constantin Grigoriu, însă i-a obligat pe aceştia să plătească prejudiciul. Ghiţă are de achitat doar puţin peste 130.000 de lei, restul revenind generalului şi celorlalți inculpaţi din afacere. În timp ce ANAF se chinuie să recupereze prejudiciul de la generalul SRI, ANRP îi acordă despăgubiri de zeci de milioane de lei după ce a cumpărat drepturi litigioase, scriu jurnalistii de la romaniacurata.ro .

Citeşte şi: Ministrul Justiţiei intervine în scandalul momentului. Reproşuri DURE în plenul CSM

Fiscul nu a recuperat niciun leu, însă susţine că a demarat procedurile de executare:

"ANAF în calitate de organ de executare silită competent a procedat la aplicarea formelor de executare silită, în conformitate cu prevederile legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare fiind emise somaţii, instituite popriri asupra disponibilităţilor băneşti, indisponibilizate bunurile mobile şi imobile aflate în proprietatea debitorilor, urmând a se poceda la valorificarea acestora”, este răspunul ANAF la solicitarea României Curate.

Grigoriu a contestat însă executarea Fiscului şi are termen pe 6 noiembrie la Judecătoria sectorului 1.

În timp ce ANAF se vede în imposibilitatea de a recupera banii, ANRP l-a îmbogăţit pe milionar cu încă 68 de milioane de lei. Acesta a cumpărat drepturile litigioase pentru 3 terenuri din Târgovişte şi Otopeni.

"Domnul Dan Constantin Grigoriu este titular în trei dosare de despăgubire înregistrate la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor. Domnul Grigoriu a dobândit calitatea de titular în aceste dosare în baza unor contracte de cesiune.

Citeşte şi: INCREDIBIL – Coordonatorul controlului de la DNA, acuzat de proprii superiori: 'Nu a înştiinţat echipa şi conducerea...'

Vă prezentăm mai jos o serie de informaţii pentru fiecare dosar în parte.

Dosarul nr. 21276/FFCC a fost soluţionat de către Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor (C.C.S.D.) la data de 17.06.2010, prin emiterea unui titlu de despăgubire în cuantum de 3.229.100 lei, pe numele a două persoane, una fiind cea menţionată mai sus. Din totalul despăgubirilor, domnului Grigoriu i-a revenit suma de 2.583.280 lei. Pentru valorificarea sumei stabilite prin titlul de despăgubire, acesta a optat, potrivit prevederilor Legii nr. 247/2005, pentru acţiuni la Fondul Proprietatea. Dosarul a avut ca obiect acordarea de despăgubiri pentru un teren de 0,41 ha, situat în municipiul Târgovişte.

Dosarul nr. 21277/FFCC a fost soluţionat de către C.C.S.D. la data de 17.06.2010, prin emiterea unui titlu de despăgubire în cuantum de 15.442.750 lei, pe numele domnului Grigoriu și al unei alte persoane. Din totalul despăgubirilor, domnului Grigoriu i-a revenit suma de 12.354.200 lei. Ca ţi în situaţia descrisă anterior, beneficiarul a optat să primească acţiuni la Fondul Proprietatea pentru suma acordată prin titlul emis de către C.C.S.D. Dosarul a avut ca obiect acordarea de despăgubiri pentru un teren de 2 ha, situat în municipiul Târgovişte.

Dosarul nr. 14623/FFCC a fost soluţionat de către Comisia Națională pentru Compensarea Imobilelor la data de 27.02.2014, prin emiterea unui titlu de despăgubire în cuantum de 88.411.332 lei pe numele domnului Grigoriu. Cuantumul despăgubirilor a fost stabilit prin mai multe hotărâri judecătorești: Sentinţa Civilă nr. 4407/24.06.2011 a Curţii de Apel Bucureşti, Decizia Civilă nr. 1481/20.03.2012 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi Decizia Civilă nr. 852/07.02.2014 a Curţii de Apel Bucureşti. Măsurile reparatorii au fost acordate pentru un teren în suprafață de 9,4 ha, situat în oraşul Otopeni. Până în prezent, în baza Legii nr. 165/2013, Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților a emis pentru acest ultim dosar, în favoarea persoanei menţionate, trei titluri de plată în cuantum total de 53.046.799 lei. În anul în curs va fi emis titlul de plată pentru cea de-a patra tranşă. Potrivit actului normativ indicat mai sus, plata sumelor stabilite prin titlurile de despăgubire se efectuează în cinci tranșe anuale”, arată ANRP într-un răspuns acordat României Curate.

Grigoriu nu este la prima afacere de acest gen: în 2008 a cumpărat drepturile litigioase pentru 10 hectare de teren care acum aparţin aeroportului Otopeni.

Citeşte şi: Scenariu BOMBĂ după criza din PSD: 'Dragnea va PIERDE şefia PSD şi va fi ALUNGAT' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.