Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incredibil: Preşedintele Autorităţii Electorale îşi laudă predecesorul anchetat penal - VIDEO

daniel barbu

Autoritatea Electorală Permanentă din România a preluat, joi, 31 august, conducerea Asociaţiei Mondiale a Organismelor Electorale (A-WEB). În mod total surprinzător şi necaracteristic pentru şefii de instituţii româneşti, preşedintele AEP, Daniel Barbu, a ţinut să mulţumească predecesoarei sale, Ana Maria Pătru, pentru această funcţie importantă obţinută de ţara noastră. Acest lucru s-a întâmplat dat fiind faptul că preşedinţia A-WEB a fost negociată şi obţinută, încă din 2015. La acel moment, Pătru, care se afla la conducerea Autorităţii Electorale, a obţinut preşedinţia A-WEB prin votul ţărilor membre asociate prestigioasei instituţii internaţionale.

"Ştiu foarte bine că această funcţie (n.n. preşedinte A-WEB) nu îmi este adresată mie personal, ci instituţiei în sine pe care o reprezint în acest moment, Autoritatea Electorală Permanentă din România. Este momentul pentru mine să recunosc munca şi meritele ale celor care au condus instituţia înainte mea: Preşedintele Ana Maria Pătru, care a fost vicepreşedinte A-WEB pentru mult timp, şi colegilor mei de la Autoritate, cei doi vicepreşedinţi, Marian Muhuleţ şi Florin Mituleţu, şi tuturor celor din staff-ul actual", a declarat Daniel Barbu în discursul de preluare al mandatului de preşedinte A-WEB.

Citește și: Olguța Vasilescu face un anunț care va NEMULȚUMI mii de oameni! Ce se va întâmpla, de fapt, în 2018

De altfel, acest lucru este reiterat şi în comunicatul de presă oficial al Autorităţii Electorale Permanente. "Decizia privind preluarea acestei funcții de către președintele AEP a fost luată în august 2015, în cadrul precedentei Adunări Generale a acestei organizații. AEP este membru al A-WEB încă de la înființarea organizației, în octombrie 2013, România găzduind, în martie 2015, reuniunea Comitetului Executiv al A-WEB”.

Reamintim faptul că Daniel Barbu a devenit preşedinte al AEP în 24 mai după un vot în Parlament în care acesta a fost susţinut de majoritatea PSD – ALDE. Acest lucru s-a petrecut după demisia predecesoarei sale, Ana Maria Pătru, care fusese arestată în 16 noiembrie 2016, în plină campanie electorală pentru alegerile parlamentare. Aceasta ar mai fi avut mandat în fruntea AEP până în 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.