Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incredibil. 4000 de scoli si-au amintit peste noapte ca au aviz PSI

scoala

Premierul interimar Sorin Cîmpeanu a declarat duminică seară că, după anunţul său prin care susţinea că doar 7% din şcoli au avize de protecţie împotriva incendiilor, alte 4.000 de şcoli "şi-au adus aminte" că deţin un astfel de aviz.

"În momentul când am anunţat că 7 % dintre cele 18.799 de şcoli (...), în valoare absolută 2.895 de şcoli, au autorizaţie PSI şi restul nu au, ştiţi ce s-a întâmplat? La nivelul Inspectoratelor Şcolare, în colaborare cu administraţia locală - pentru că şcolile sunt în sarcina administraţiilor locale -, a fost o mobilizare exemplară de a căuta acele avize PSI şi au reuşit să găsească: de la 2.895 s-au înregistrat în baza de date până la 6.866. Încă aproape 4.000 de şcoli şi-au adus aminte că au avize", a afirmat Cîmpeanu, care este şi ministru al Educaţiei, la Antena 3.

Acesta a adăugat că responsabilii din educaţie au încercat să îl convingă că "9.000 de clădiri din unităţi de învăţământ nu au nevoie de aviz PSI".

"Este foarte straniu. Au o interpretare a unor acte normative (...) prin care vor să demonstreze că nu este necesară obţinerea acestui aviz. Şi tocmai de aceea se află pe agenda preocupărilor, prioritar, poate chiar în şedinţa normală de guvern de miercuri, vom vedea care este coerenţa legislativă în acest domeniu. Am luat exemplul şcolilor, dar nu este vorba numai de şcoli, este vorba şi de spitale. (...) Vom face o analiză completă de risc la explozii, cutremure, incendii, cu echipe mixte ISU şi Inspectoratul de Stat în Construcţii. Dar asta numai după ce vom analiza coerenţa cadrului legislativ", a mai spus premierul interimar.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.