Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INCREDIBIL Academicianul Eugen Simion a primit un premiu Nobel care NU EXISTĂ: Academia Română a deschis o anchetă

eugen simion

Academia Română anunță că "va declanșa o investigare" legată de conferirea Medaliei de Aur pentru Filologie Alfred Nobel academicianului Eugen Simion, după ce "existența reală a premiului și a instituției emitente sunt puse sub semnul întrebării", potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

"Academicianul Eugen Simion și Academia Română au primit în data de 17 decembrie 2018 o scrisoare de înștiințare prin care International Society of Philology anunța conferirea Medaliei de Aur pentru Filologie Alfred Nobel academicianului Eugen Simion. Ca urmare a anchetei de presă realizată de patru jurnaliști români, aflăm cu îngrijorare că existența reală a premiului și a instituției emitente este pusă sub semnul întrebării", se arată în luarea de poziție a forului cultural și științific.

Citește și: Gigi Becali, ajutat de Traian Băsescu! Gestul pe care patronul FCSB nu îl poate uita

Academia Română anunța în luna decembrie că Eugen Simion urmează să primească distincția acordată de Societatea Internațională de Filologie.

O investigație realizată de publicația Scena9 a arătat că societatea care acordă premiul, ce susține că ar fi fost conferit și unor personalități ca Noam Chomsky și Umberto Eco, ar fi o instituție-fantomă. Atât fundația Nobel, cât și UNESCO au negat că ar avea vreo legătură cu fundația care își asociază premiul cu numele savantului scandinav, potrivit autorilor anchetei.

Citește și: Show total făcut de protestatarii #Rezist! Unde s-au deplasat azi

"Academia Română ia în considerare semnalarea presei și va declanșa o investigare a situației. În acest context, Academia Română își exprimă deosebita îngrijorare față de extinderea fenomenului de falsificare a realității, prin minciună și impostură, fenomen care ia amploare la nivel internațional și care compromite valori esențiale pentru funcționarea normală a societății: adevăr, onestitate, încredere. Proliferarea acestui fenomen pune instituții serioase în situația de a se transforma în investigatori și anchetatori, perturbând buna lor funcționare", arată forul academic.

Textul semnat de Biroul Prezidiului Academiei Române arată în încheiere că "reperele unei societăți funcționale sunt și trebuie să rămână respectul față de persoană, legalitatea și adevărul".

Citește și: Surpriză! PRO TV aduce o mega-veste pentru toți fanii ‘Las Fierbinți’

Din biroul prezidiului fac parte, potrivit site-ului instituției, Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, Bogdan C. Simionescu, vicepreședinte, Victor Spinei, vicepreședinte, Răzvan Theodorescu, vicepreședinte, Victor Voicu, vicepreședinte, și Ioan Dumitrache, secretar general.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.