Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INCREDIBIL Ce ascundea un călugăr într-o mănăstire: RECORD MONDIAL

Un călugăr budist din Myanmar a fost arestat duminică după descoperirea a peste 4 milioane de comprimate de metamfetamină ascunse într-o mănăstire din nord-vestul țării, a anunțat luni poliția, citată de AFP.

"Când poliția l-a arestat, a găsit 400.000 de comprimate în mașină", a explicat pentru AFP responsabilul Kyaw Mya Win, din cadrul poliției din provincia Maungdaw, scrie agerpres.ro.

Citește și: VIDEO O tânără de 17 ani a fost șantajată de un bărbat care avea imagini PORNO cu ea: Ce i-a cerut

Apoi, după ce au percheziționat și mănăstirea, forțele de ordine au descoperit "4,2 milioane de comprimate ascunse", a adăugat el.

Potrivit media locale, bărbatul respectiv este primul călugăr arestat pentru posesie de droguri în această parte izolată a țării.

Citește și: Una dintre cele mai mari vedete ale muzicii a dezvăluit că nu și-a spălat părul de…14 ani / VIDEO

Anul trecut, peste 98 de milioane de comprimate din acest drog de sinteză au fost confiscate, față de 50 de milioane în 2015.

Această țară din Asia de Sud-Est, care abia iese dintr-o perioadă de decenii de regim militar, este una dintre plăcile turnante ale traficului de droguri în zonă.

Citește și: TERIFIANT Fostul lider al unui grup de cimpanzei a fost torturat şi mâncat când a vrut să preia conducerea / VIDEO

Regiunea Triunghiului de Aur — formată din Laos, Thailanda și Myanmar — a fost o perioadă îndelungată principala zonă de producție pentru opiu și heroină, până când Afganistanul a ajuns să dețină prim-planul.

Confiscările de metamfetamină în Asia-Pacific s-au cvadruplat în termen de cinci ani potrivit ONU, care estimează că producția și consumul de droguri a explodat în regiune.

Citește și: Producătorii de la Hollywood au ales cel mai bun film al anului / VIDEO

În Thailanda, în jur de 30 de călugări au fost caterisiți pentru consum de droguri în 2013, an în care regatul s-a confruntat cu o înmulțire a scandalurilor în care erau implicați oameni ai bisericii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.