Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INCREDIBIL Ce au scris autoritățile din Malaezia despre avionul cu 239 de oameni la bord, dispărut în martie 2014

MH370

Autorităţile malaeziene au afirmat că "nu pot determina cu un anumit grad de certitudine" cauzele dispariţiei zborului MH370 al companiei Malaysian Airlines pe 8 martie 2014, potrivit unui raport de 495 de pagini citat luni de agenţia dpa.

"În concluzie, echipa nu poate să identifice cauza reală a dispariţiei zborului MH370", a declarat luni la o conferinţă de presă Kok Soo Chon, şeful echipei malaeziene de investigaţii în acest caz, scrie agerpres.ro.

Citește și: O cântăreață din România intră în afaceri: Va prelua un pachet de acțiuni la una dintre cele mai vechi mărci românești de bere

Una dintre constatările cheie în raportul de 495 de pagini a fost că avionul s-a întors după ce a decolat de pe aeroportul din Kuala Lumpur cu destinaţia Beijing, potrivit datelor furnizate de către radare civile şi militare. S-a constatat de asemenea că întoarcerea de 180 de grade a fost efectuată prin control manual, ceea ce elimină orice teorie că avionul ar fi putut fi deturnat de la distanţă.

Cu toate acestea, echipa de investigaţii a lăsat deschisă posibilitatea existenţei unei "interferenţe ilegale a unei terţe părţi" având în vedere decizia piloţilor de a se întoarce.

Citește și: Rareș Bogdan o pune la punct pe Viorica Dăncilă: ”Când confunzi însă balcoanele cu Balcanii, capeți funcție. Ce te califică? Un creier neted ca un fund de bebeluș”

Raportul a subliniat, de asemenea, lacune ale Centrului de control al traficului aerian din Kuala Lumpur (KLATC), indicând faptul că acesta nu a respectat procedurile stabilite.

KLATC nu a avertizat autorităţile vietnameze că predau legătura cu MH370 către centrul de control al traficului aerian din Ho Şi Min şi nu a continuat să monitorizeze traseul avionului după transferul controlului.

Citește și: Se anunță GREVĂ JAPONEZĂ pe 10 august: Vor ”capul” ministrului Justiţiei

Raportul exclude, de asemenea, orice defecţiuni tehnice ale avionului, precum şi orice posibilitate ca pilotul să fi fost insuficient pregătit sau să fi suferit de probleme mintale.

Constatările raportului au fost primite cu dezamăgire de către familiile pasagerilor aflaţi la bordul avionului dispărut.

Citește și: Galeriile echipelor FCSB şi Dinamo, unite de același sentiment: Ce mesaj au transmis PSD-ului

"Lipsesc profunzimea în răspunsuri şi un răspuns adecvat la unele întrebări pertinente", a scris Grace Nathan pe Twitter, a cărui mamă Anne Daisy a fost una dintre victimele dispariţiei avionului.

Dispariţia zborului MH370 rămâne unul dintre cele mai uluitoare mistere aviatice ale lumii, după ce a avionul Boeing 777 dispărut la scurt timp după decolarea din Malaezia, pe 8 martie 2014, având la bord 239 de pasageri şi membri ai echipajului.

Citește și: Euro scade din nou! Este cel mai mic nivel din data de 24 mai până în prezent

Dispariţia misterioasă a determinat organizarea unor operaţiuni internaţionale de căutare la care au participat guvernele din 26 de ţări, căutările fiind conduse de Australia, China şi Malaezia.

Căutările au fost ulterior oprite la începutul anului 2017, după care Malaezia le-a reluat împreună cu compania americană de tehnologie Ocean Infinity în ianuarie 2018, în cadrul unei înţelegeri private de finanţare.

Citește și: O cântăreață din România intră în afaceri: Va prelua un pachet de acțiuni la una dintre cele mai vechi mărci românești de bere

Cu toate acestea, căutările nu au dat rezultate concrete şi au fost oprite în cele din urmă în luna mai a acestui an.

Deşi concluziile prezentate luni sunt considerate de guvernul malaezian ca fiind raportul final în cazul dispariţiei avionului, şeful echipei malaeziene de investigaţii a spus că acesta nu este ultimul cuvânt, deoarece "răspunsul poate fi concludent numai dacă se descoperă epava'' avionului.

Citește și: Rareș Bogdan o pune la punct pe Viorica Dăncilă: ”Când confunzi însă balcoanele cu Balcanii, capeți funcție. Ce te califică? Un creier neted ca un fund de bebeluș” .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.