Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INCREDIBIL Ce limită de vârstă a fixat Franţa pentru consimţământul sexual

Mens Health
sex

Franţa va fixa vârsta legală pentru consimţământ sexual la 15 ani, astfel că dacă un adult va întreţine raporturi sexuale cu cineva sub această vârstă va fi considerat viol. În prezent, procurorii trebuie să dovedească că a avut loc un act sexual forţat cu o persoană cu vârsta sub 15 ani pentru a putea aduce acuzaţii de viol.

Ministrul egalităţii, Marlene Schiappa, a lăudat decizia, care vine în urma sfaturilor date de medici şi experţi în Drept, scrie news.ro.

Citește și: Un hipermarket de top a vândut FRUCTE STRICATE! Ce a pățit acesta și unde s-a întâmplat

Măsura vine în urma unor cazuri în care doi bărbaţi au fost acuzaţi că au întreţinut relaţii sexuale cu fete în vârstă de 11 ani. Aceştia nu au putut fi condamnaţi pentru viol deoarece nu s-a demonstrat că au existat "ameninţări, violenţe, forţări sau luare prin surprindere”.

Conform legislaţiei actuale, dacă nu există dovezi privind violenţă sau o forţare, persoanele pot fi acuzate doar de act sexual cu un minor, nu şi de viol. Pedeapsa maximă pentru această infracţiune este de cinci ani de închisoare şi amendă de 75.000 de euro. Sentinţele sunt similare atât pentru agresiunea sexuală faţă de un minor, cât şi faţă de un adult, dar cele pentru viol implică pedepse mult mai dure.

Citește și: Scandal MARE! Cui îi cere Victor Ciutacu 100.000 de euro

Guvernul va aproba în următoarele săptămâni noua lege care face parte dintr-un pachet mai mare de legi ce au ca scop lupta împotriva violenţei sexuale şi a hărţuirii.

Ministrul egalităţii, Marlene Schiappa, a declarat pentru AFP că este "foarte bucuroasă” că limita de vârstă aleasă a fost de 15, şi nu de 13 ani, aşa cum se luase în considerare iniţial.

Citește și: SURPRIZĂ! Cine este europarlamentarul român care a MUNCIT pe un vas de croazieră

Agnes Buzyn, ministrul Sănătăţii şi al solidarităţii, a declarat că stabilirea unei vârste legale privind consimţământul sexual ar duce la o "conştientizare colectivă” şi că toată lumea va şti acum ce este legal şi ce nu, conform Le Figaro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.