Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Afaceri pestrițe în Sectorul 5 - De la angajări pentru videochat, la un contract colosal! Daniel Florea - Milioane de euro unei firme fantomă. Cine a dat tunul

cancan.ro
daniel florea

13 milioane de Euro va primi din bugetul Sectorului 5 o persoană a cărei firmă apărea, acum 6 ani, în anunțuri de angajări videochat, dezvăluie Libertatea.

Tunul sfârșitului de an 2018 în sectorul 5 al Capitalei a fost dat de firma Star Pro Center INTL. Astfel, prin trei contracte separate, aceasta va primi nu mai puțin de 13 milioane de euro pentru reabilitarea termică a unor blocuri din cel mai sărac sector al Bucureștiului.

Potrivit sursei citate, firma a fost unica înscrisă la licitație și nu poate subcontracta, conform datelor din contract, lucrările! Un singur angajat, sedii-fantomă:

Tudorel Toader prezintă dovada: Ministerul Justiţiei NU a fost de acord cu recursul compensatoriu

– Conform termene.ro, avea declarat un singur angajat la ultimul bilanț, în anul 2017;

– Pagina de Facebook a companiei este o păcăleală, care redirecționează către un site-șablon, gol, cu texte sample în limba latină, iar numărul de telefon afișat are prefix de Elveția;

– Libertatea a verificat, la fața locului, cele două sedii ale firmei, cel oficial și cel trecut pe diferite site-uri (precum e-jobs), str. Popa Nan, nr. 75 și str. Lânăriei, nr. 101. Luni dimineață, la prima oră, încercând să ia legătura cu reprezentanții companiei. La primul dintre sedii era o casă cu obloanele trase, la care ar locui familiile Ușcoiu/Cîmpeanu, în timp ce la cealaltă adresă a găsit două uși încuiate și nimeni care să răspundă.

– Denumirea firmei apare în diferite forme inclusiv în SICAP, unde, la adresa de e-mail, se inversează PRO și STAR, iar e-mailul apare ca prostarcenterintl@gmail.com;

– Pe internet apare cu trei sigle diferite pe trei site-uri diferite.

Compania este deținută de Nicoleta Elena Diaconescu (88%) și de două persoane trecute de 60 de ani, care par părinții acesteia, fiecare cu câte 6%.  Trecutul Nicoletei Elena Diaconescu este unul incredibil. Astfel, aceasta apare ca furnizor de îngrijiri la domiciliu, prin compania AM Tech Distribution SRL, inclusiv pe listele oficiale ale CASMB. Unde însă numărul de telefon înregistrat este cel puțin dubios. Pentru că, în aceeași perioadă, în revista „Anunțul de la A la Z”, apare la angajări videochat! Astfel, în numărul revistei din 25 februarie 2012, același număr de telefon mobil apare la pagina 8, „videochat A&N pentru fete cu/fără experiență. Program 5h/zi la alegere. Avans 700$ a doua zi. Garantat 1.200$-5.000$ lunar”.

Libertatea a încercat să-l contacteze pe primarul Daniel Florea, dar acesta nu a fost de găsit până la închiderea ediției.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.