Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INCREDIBIL După ce s-a jurat că BNR nu intervine în curs, Mugur Isărescu se dă de gol: 'Nu pot să neg că nu, pentru că e prea evident. Orice tărăboi costă'

Inquam Photos/ Octav Ganea
Isarescu

Mugur Isărescu, Guvernatorul Băncii Naționale a României (BNR), a declarat, joi, că instituția a intervenit pentru a susține leul, în a doua parte a lunii ianuarie, când s-a depreciat, mai ales în fața euro.

În partea a doua a lunii ianuarie, leul s-a depreciat cu 1,5% în fața euro, până la un nivel istoric de peste 4,76 lei, iar deprecieri au fost și față de dolar și francul elvețian, scrie mediafax.ro.

Citește și: Opoziția aruncă bomba! În brațele cui va arunca țara Liviu Dragnea

„Orice tărăboi costă. Mișcarea aceea, care nu ne-a surprins, ne așteptam, a fost periculoasă, peste noapte. Leul era plimbat și a apărut o recomandare a unei bănci mari: vindeți România. (...) Nu am avut momente ușoare. Recunosc. Nu pot să neg că nu am intervenit, pentru că este prea evident, dar nu comentez, că am intervenit”, a afirmat Mugur Isărescu, Guvernatorul BNR, în cadrul briefing-ului de presă, după ședința de politică monetară.

De asemenea, acesta a menționat că, într-una dintre nopțile acelei perioade, angajații instituției au urmărit evoluția cursului.

Citește și: Veste uriașă pentru români! Dispare o taxă plătită de sute de mii de oameni

„Nu comentăm intervențiile pe piața valutară dintr-un motiv foarte clar: (...) ne ducem la bătălie cu pieptul gol și mai spunem și ce arme avem. Nu știu dacă este cea mai bună comparație”, a mai spus Isărescu.

Din 2006, leul este total convertibil, iar aceasta este una dintre piețele din România care funcționează cel mai bine, a reamintit Guvernatorul BNR. „Credeți că un asemenea avantaj se obține pe ochi frumoși? Înseamnă credibilitate, rezerve”, a subliniat Isărescu.

Citește și: Document. Dovada care răstoarnă spusele lui Liviu Dragnea

Guvernatorul a completat că în cazul unei inflații mai mari cu două puncte procentuale decât în alte țări, așa cum are România, este normal ca leul să consemneze o ușoară depreciere.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.