Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INCREDIBIL Guvernul e de acord ca proiectele Start-up Nation să se vândă pe OLX: 'Nu e ceva rău, toate obligaţiile se transmit'

www.aippimm.ro
start-up nation

Vânzarea proiectelor Start-up Nation pe platforme gen OLX nu e un lucru rău, deoarece prin vânzare se transmit şi toate obligaţiile şi există responsabilitatea tranzacţiei, a declarat luni ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat (MMACA), Ştefan Radu Oprea, la dezbaterile privind proiectul de buget al ministerului pentru anul în curs.

"Să ştiţi că nu e chiar ceva rău. Orice preluare a unui proiect Start-up Nation se face în condiţiile în care a fost câştigat acel program. Se transmit toate obligaţiile. Ceea ce înseamnă că responsabilitatea există", a declarat ministrul pentru Mediul de Afaceri după ce un parlamentar al Opoziţiei a arătat că există numeroase anunţuri pe OLX prin care se oferă spre vânzare proiecte finanţate prin Start-up Nation, scrie agerpres.ro.

Citește și: Vești bune pentru Cristi Borcea! Cum ar putea scăpa de închisoare

Oprea a adăugat că, începând din 2019, proiectele Start-up Nation vor avea obligaţia de a afişa sigla Start-up Nation în locaţii.

"Anul acesta vor fi 10.000 de proiecte, avem fondurile necesare bunei desfăşurări a programului. Spiritul antreprenorial, esenţa Start-up Nation, trebuie dezvoltat acolo unde este mai puţin prezent. Am constatat că există o sinergie, un potenţial de dezvoltare în comun a celor care au început împreună Start-up Nation. Vrem să îi punem împreună pe acei oameni care reuşesc prin Start-up Nation. De anul acesta va exista obligaţia de a afişa sigla Start-up Nation", a adăugat Oprea.

Citește și: Isărescu: ‘Noi nu putem să contracarăm deciziile BNR’

Bugetul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat (MMACA) pentru anul 2019 a primit, luni, aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate reunite din Camera Deputaţilor şi din Senat.

Un număr de 23 de parlamentari au votat în favoarea adoptării Bugetului acestui minister, 9 parlamentari au votat împotrivă, iar unul s-a abţinut de la vot.

Citește și: Șocant! S-a aflat care sunt telefoanele care emit cele mai multe radiații

În timpul audierilor parlamentare, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ştefan Radu Oprea, a argumentat în favoarea continuării proiectului Start-up Nation.

"Start-up Nation e o poveste de succes în România. Retrezirea spiritului antreprenorial e esenţa proiectului. Legea contabilităţii ne admite pierderea. Vor fi 10.000 de proiecte anul acesta. Acum avem toate creditele necesare. Avem nevoie de Start-up Nation, pentru că avem cea mai mică medie de antreprenoriat din UE", a afirmat ministrul pentru Mediul de Afaceri.

Citește și: Schimbare radicală la Antena 1! Ce se va întâmpla cu emisiunea Neatza cu Răzvan și Dani

Proiectul de buget al Ministerului pentru Mediul de Afaceri are prevăzute, de la bugetul de stat, credite bugetare în scădere cu 28,39%, la 657,161 milioane de lei, şi credite de angajament de 2,236 miliarde de lei (plus 89,9%).

Cheltuielile curente ale instituţiei sunt estimate la 656,861 milioane de lei credite bugetare (minus 33,31%) şi 2,235 miliarde de lei credite de angajament (plus 89,97%).

Citește și: Mare atenție! Se anunță o nouă minivacanță pentru bugetari

Cheltuielile de personal sunt prevăzute la 55,451 milioane de lei, în creştere cu 11,85%, iar cele cu bunuri şi servicii la 22,472 milioane de lei (plus 20,37%).

Ministerul pentru Mediul de Afaceri este finanţat integral de la bugetul de stat.

Citește și: Vești bune pentru Cristi Borcea! Cum ar putea scăpa de închisoare

Proiectul de buget pentru 2019 este construit pe o creştere economică de 5,5%, inflaţie medie anuală de 2,8% şi câştig salarial mediu net lunar de 3.085 lei. Produsul Intern Brut (PIB ) pentru 2019 este estimat la 1.022 miliarde de lei.

Deficitul bugetar este estimat la 2,55% din PIB, în timp ce deficitul ESA este de 2,57% din PIB, cu încadrare în ţinta de deficit bugetar de 3% din PIB.

Citește și: Isărescu: ‘Noi nu putem să contracarăm deciziile BNR’

Conform proiectului bugetului de stat adoptat de Guvern, în 2019 sunt prevăzute venituri de 164,54 miliarde lei şi cheltuieli în sumă de 258,73 miliarde de lei credite de angajament şi în sumă de 200,7 miliarde de lei credite bugetare, cu un deficit de 36,15 miliarde de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.