Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incredibil! Liderii PSD îi plagiază pe tehnocrați

Deși liderii PSD susțin că tehnocrații nu fac nimic pentru români, programul de guvernare pe care îl pregătește PSD pentru alegerile din toamna acestui an cuprinde o serie de acțiuni care au fost demarate de către Guvernul Cioloș. În urmă cu câteva zile liderul PSD Liviu Dragnea a susținut la un post de televiziune, că punctele tari ale programului de guvernare al PSD sunt debirocratizarea, apărarea capitalului românesc și dezvoltarea economică a României. De fapt Liviu Dragnea prin prezentarea acestor puncte ale programului PSD a repetat papagalicește acțiunile care au fost deja demarate de către Guvernul Cioloș. De exemplu Guvernul Cioloș a aprobat o ordonanță prin care se reduce în mod semnificativ birocrația din instituțiile publice și a pregătit un pachet de acte normative prin care se urmărește simplificarea legislației care vizează mediul economic.

În legătură cu dezvoltarea economică a României s-a elaborat strategia „Romania competitiva” de către Președinția României, Guvernul României și BNR, strategie aflată în dezbatere publică. Această strategie are drept scop asigurarea unei creșteri economice sustenabile.

Apărarea capitalului romanesc de eventualele abuzuri ale instituțiilor publice este un subiect care merită să fie discutat mai mult în spațiul public deoarece mulți investitori se plâng de anumite abuzuri săvârșite de instituțiile de control. PNL a declanșat o discuție în Parlament cu privire la atitudinea acestor instituții față de mediul de afaceri în prezența Ministrului de Finanțe. După aceasta discuție în Parlament, atât Primul Ministru al României Dacian Cioloș cât și Ministrul de Finanțe au transmis atenționări către aceste instituții.

Din păcate liderii PSD uită să le spună românilor că legislația stufoasă care va fi înlocuită de către Guvernul Cioloș de o legislație simplificată, a fost elaborată și aprobată în timpul guvernării Ponta. Mai mult, instituțiile publice considerate de către liderii PSD în momentul de față ca acționează în mod abuziv au fost restructurate în timpul guvernării PSD. În legătură cu dezvoltarea economică a României cred că PSD ar fi ultimul partid care poate vorbi de implementarea unui model economic care să asigure bunăstare pentru români. Guvernul Ponta a dat cu o mână și a luat cu două. Modelul economic moștenit de la Guvernul Ponta este bazat pe consum, acesta stimulând importurile și nu producția internă. Din cauza acestui model economic românii nu simt creșterea economică deoarece au dispărut locurile de muncă din industrie bine plătite și au s-au creat locurile de muncă în comerț, care sunt plătite cu bani mai puțini. Mai grav este că liderii PSD vorbesc de reindustrializarea României. Să nu uitam că privatizările marilor întreprinderi din industrie au fost făcute în timpul guvernelor PSD. Din păcate în urma acestor privatizări multe întreprinderi au dispărut deoarece privatizările s-au făcut în defavoarea românilor și în favoarea clientelei de partid.

PNL consideră că reindustrializarea României este singura cale de dezvoltare a economiei și asigurarea locurilor de muncă bine plătite. În programul de guvernare al PNL un loc important îl ocupa reindustrializarea României.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.