Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INCREDIBIL - Oficialii OMS s-au răzgândit în privinţa pacienţilor asimptomatici cu COVID-19: 'A fost o neînţelegere'

coronavirus

La nici o zi după ce a susţinut că este puţin probabil ca pacienţii asimtomatici cu COVID-19 să transmită virusul altor persoane, un oficial al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii face declaraţii total diferite.

O expertă de vârf din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății a retractat marți afirmația ei anterioară că transmiterea coronavirusului de către persoane care nu au simptome este „foarte rară”.

Dr. Maria Van Kerkhove, care a făcut comentariul luni, la un briefing de presă al OMS, a spus marţi că se baza doar pe două sau trei studii și că a fost o „neînțelegere” să spunem că transmisia asimptomatică este rară la nivel global.

"Răspundeam doar la o întrebare, nu spuneam o politică a W.H.O. sau ceva de genul acesta", a declarat aceasta, potrivit New York Times.

Dr. Van Kerkhove a spus că estimările de transmitere de la persoane fără simptome provin în principal din modele care ar putea să nu ofere o reprezentare precisă. "Aceasta este o mare dilemă și  rămâne în continuare nelămurită", a spus ea.

Oamenii de știință au criticat dur pe OMS pentru crearea confuziei pe această temă, având în vedere implicațiile de amploare ale politicii publice. Guvernele din întreaga lume au recomandat măști de față și măsuri de distanțare socială din cauza riscului de transmitere asimptomatică.

O serie de oameni de știință au spus că afirmaţiile făcute de dr. Kerkhove nu reflectau cercetările științifice actuale. "Cele mai multe dovezi sugerează că persoanele fără simptome pot răspândi cu ușurință SARS-CoV-2, virusul care provoacă Covid-19", au spus oamenii de știință de la Harvard Global Health Institute într-o declarație marți.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.