Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incredibil. Poluarea aerului ucide ZILNIC 4000 de persoane

poluare

Poluarea aerului ucide zilnic aproximativ 4.000 de oameni în China, susţin cercetători americani, care indică arderea cărbunelui drept contribuţie cheie la acest fenomen. Studiul lor a fost publicat în revista de ştiinţă PLoS One, informează agenţia DPA.

Calitatea deficitară a aerului contribuie la moartea a 1,6 milioane de persoane anual, ceea ce reprezintă 17% din totalul deceselor din China, potrivit datelor ştiinţifice publicate joi de grupul de cercetare independent Berkeley Earth din SUA.

Calitatea medie a aerului pentru 38% dintre chinezi a fost "nesănătoasă", conform standardelor americane, potrivit datelor culese timp de patru luni de la 1.500 de staţii terestre, au subliniat autorii studiului.

Circa 92% din populaţia Chinei a intrat în contact cel puţin 120 de ore cu un aer nesănătos între 5 aprilie 2014 şi 5 august 2015, au declarat RichardMuller şi Robert Rohde într-un comunicat de presă, pe baza datelor din teren.

"Când am fost ultima dată la Beijing, poluarea era la un nivel periculos. Fiecare oră de expunere a redus speranţa mea de viaţă cu 20 de minute", a spus Muller, director ştiinţific al Berkeley Earth.

"Este ca şi cum fiecare bărbat, femeie şi copil ar fi fumat 1,5 ţigări pe oră", a spus el.

O mare parte din poluarea care afectează capitala Chinei provine din zone industriale aflate la distanţă destul de mare, îndeosebi Shijiazhuang (322km sud-vest), a spus Rohde, citat de DPA.

Agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.