Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încrengăturile incredibile ale rețelei care 'orchestra' azilul groazei din Mureș: Patronul este vărul șefului AJPIS, care ar fi trebuit să monitorizeze centrul

Încrengăturile incredibile ale rețeiei care 'orchestra' azilul groazei din Mureș: Patronul este vărul șefului AJPIS, care ar fi trebuit să monitorizeze centrul

Ies la iveală amănunte incredibile despre rețeaua care era în spatele azilului groazei din Mureș, acolo unde, în subsolul clădirii au fost găsiți mai mulți beneficiari în condiții greu de imaginat, asemnătoare cu orfelinatele din perioada lui Ceaușeșcu.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Serviciul Teritorial Târgu Mureș au dispus reținerea a trei inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de persoane, în cazul Centrului de îngrijire și asistență Căsuța Lu’ Min din localitatea Bărdești, județul Mureș.

Astfel au fost reținuți administratorul azilului din Mureș (Cosmin Papuc - administrator unic), o femeie care era împuternicită președinte a fundației și un agent de poliție, în dosarul deschis de DIICOT la azilul din Mureș, după descinderile de vineri.

Patronul este văr cu șeful AJPIS, demis de ministrul Muncii

Potrivit surselor STIRIPESURSE.RO, Asociația Re-min din Mures a fost constituită în anul 2018, având ca membrii fondatori următoarele persoane: Cosmin Păpuc ( angajat la Penitenciarul Tg Mureș), Carmela Păpuc (mama polițistului de penitenciare), Roxana Dălălău (angajată a penitenciarului), Theodora Orza (actual inspector DGASPC Mureș) și Jolan Pașcu (mama unui agent de la IPJ Mureș care a fost reținut în acest caz). Agentul de poliție o ajuta pe mama sa, în sensul în care, în timpul liber, mergea la centrul respectiv și avea grijă de bătrâni

Începând cu anul 2020, prin Asociația Re-min s-a înființat azilul din localitatea Bărdești, comuna Sîntana, iar în urmă cu doi ani azilul din Tîrgu Mureș de de strada Cornesti.

În prezent în asociația prin care s-au deschis aceste centre au rămas Cosmin Păpuc si Carmela Păpuc Carmela, însă cele două azile sunt conduse efectiv de Păpuc Cosmin.

De altfel, acesta din urmă este văr primar cu Cristian Răduț Cristian, fost director AJPIS Mureș până în 27 iulie,, când a fost demis de ministrul Muncii.

Astfel, centrul în care s-au descoperit ororile care au îngrozit România beneficia de protecția boss-ului AJPIS, care se pare ca ar fi în spatele activităților ilicite. "Păpuc Cosmin avea o siguranță pe el în momentul controalelor și cunoștea detalii din plângerile pe care persoanele le formulau, existând suspiciuni de legături cu funcționarii din cadrul AJPIS", precizează surse din anchetă

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.