Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

India a evacuat zeci de cetățeni ai săi din personalul consulatului de la Kandahar, printre care și diplomați

kandahar

India a evacuat 50 de cetăţeni ai săi din personalul consulatului din Kandahar, printre care diplomaţi, au anunţat duminică Ministerul de Externe de la New Delhi şi o sursă de securitate de la Kabul, transmit AFP şi Reuters.

Provincia Kandahar (sud) a fost recent scena unor lupte intense, în urma cărora talibanii au cucerit la mijlocul lunii iulie districtul-cheie Panjwai, situat la 15 km de oraşul Kandahar, capitala provinciei, potrivit agerpres.ro.

Vineri, insurgenţii au atacat o închisoare de la marginea oraşului, dar au fost respinşi.

'Consulatul general al Indiei (din Kandahar) nu este închis. Totuşi, din cauza luptelor intense din apropierea oraşului Kandahar, personalul indian a fost retras pentru moment', a indicat Ministerul de Externe într-un comunicat.

'Este vorba despre o măsură pur temporară, până când situaţia se va stabiliza. Consulatul continuă să funcţioneze cu personalul local', a adăugat ministerul.

O sursă din cadrul forţelor de securitate de la Kabul a precizat că au fost evacuaţi 50 de membri indieni ai consulatului, printre care şase diplomaţi. Nu se cunoaşte deocamdată dacă destinaţia lor este Kabul sau New Delhi.

În ultimele zile, Rusia şi-a închis consulatul din marele oraş Mazar-i-Sharif, capitala provinciei Balkh, situată nu departe de graniţa cu Uzbekistan, din cauza luptelor din nordul afgan.

La rândul său, China şi-a sfătuit cetăţenii să părăsească Afganistanul şi a evacuat 210 dintre ei la începutul lunii.

Kandahar este provincia unde a luat naştere mişcarea talibanilor, care a cucerit puterea în Afganistan în 1996, impunând un regim islamic ultrarigorist, înlăturat de o coaliţie condusă de SUA în urma invadării ţării în 2001 după atentatele de la 11 septembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.