Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

India a interzis peste 40 de aplicaţii mobile chineze

The Economist
china india

India a anunţat marţi că interzice alte 43 de aplicaţii mobile chineze, printre care şi unele ale companiei Alibaba, spunând că ele îi ameninţă "suveranitatea şi integritatea", într-un climat de tensiuni în continuare puternice între cele două ţări în urma unei ciocniri frontaliere sângeroase în iunie, relatează AFP, potrivit Agerpres.

La mijlocul lunii iunie, 20 de soldaţi indieni au fost ucişi într-o confruntare corp la corp care a făcut un număr necunoscut de victime printre forţele chineze, la frontiera disputată dintre cele două ţări la Ladakh, în Himalaya.

Ulterior, New Delhi-ul a interzis la sfârşitul lunii iunie accesul la uriaşa sa piaţă internă, invocând securitatea naţională şi protecţia datelor, pentru 50 de aplicaţii chineze, printre care şi extrem de populara platformă de video TikTok, precum şi WeChat sau jocul Clash of Kings. La sfârşitul lunii iulie, alte 47 de aplicaţii - versiuni mai mici sau diverse variante ale aceloraşi aplicaţii, în majoritate - au fost interzise.

Citește și: Ana Birchall răstoarnă povestea renunțării la pensia specială, prin demisie: ‘Rog share, să se știe adevărul!’

În septembrie, India a anunţat interzicerea altor 118 aplicaţii mobile, printre care şi extrem de popularul joc PUBG Mobile.

Printre cele mai recente aplicaţii interzise în India se numără şi platforma internaţională de cumpărături a Alibaba, AliExpress, serviciul de livrare Lalamove şi aplicaţii de dating şi de live-uri.

Pe piaţa în plină creştere a vânzărilor online în India, ţară de 1,3 miliarde de locuitori, grupul Alibaba este prezent de asemenea şi prin platforma sa de plăţi Paytm şi prin magazinul online BigBasket.

Ciocnirea militară din iunie, prima soldată cu victime de după 1975 între cele două state vecine, a alimentat un val de poziţii anti-chineze în opinia publică indiană, cu apeluri la boicotarea produselor din China.

Conform cifrelor oficiale din India, China a exportat anul trecut în India bunuri de 74,9 miliarde de dolari (circa 63,2 miliarde de euro), printre care jucării, cosmetice, aparate electrocasnice, piese auto şi oţel.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.