Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

India atenuează planificatele restricţii la importurile de laptopuri şi tablete

SunPhoto
india steag

India atenuează planificatele restricţii la importurile de laptopuri şi tablete

Autorităţile din India au atenuat planificatele restricţii la importurile de laptopuri, tablete şi alte echipamente informatice hardware, acordând producătorilor, cum ar fi Dell, Apple Inc,Samsung Electronics şi HP Inc mai mult timp să se pregătească pentru potenţiale reduceri de producţie, transmite Bloomberg, conform Agerpres.

Ţara din sud-estul Asiei anunţase luna trecută că firmele care doresc să importe computere personale, tablete şi laptopuri au nevoie de o licenţă specială de import, dar acum va solicita companiilor să se înregistreze în aşa numitul sistem de gestionare al importurilor, au declarat pentru Bloomberg surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul. Sistemul va fi operaţional de la 1 noiembrie.

În perioada aprilie-iunie 2023, importurile de electronice, categorie care include computere personale, tablete şi laptopuri, s-au cifrat la 19,7 miliarde de dolari, în creştere cu 6,25% în ritm anual. Per total, importurile de electronice reprezintă între 7% şi 10% din importurile totale de mărfuri ale Indiei.

"Măsura are drept obiectiv stimularea producţiei în India", afirma recent Ali Akhtar Jafri, fost director general la MAIT, organismul reprezentativ al industriei de electronice din India.

Restricţionarea importurilor se adaugă altor politici guvernamentale destinate creşterii producţiei locale prin oferirea de stimulente. Autorităţile de la New Delhi au prelungit termenul limită până la care companiile se pot înscrie într-un program de stimulente financiare în valoare de 170 de miliarde de rupi (2,1 miliarde de dolari) şi care vizează investiţiile mari în producţia de echipamente informatice hardware, categorie ce include produse precum laptopuri, tablete, PC-uri şi servere. Această schemă de stimulente este o componentă crucială din strategia Indiei de a deveni o mare putere în lanţul global de aprovizionare cu electronice, autorităţile de la New Delhi mizând pe o producţie anuală de 300 de miliarde de dolari în 2026.

Ca parte a celui mai recent plan, toate companiile care aduc în India echipamente cum ar fi computere personale, tablete şi laptopuri vor trebui să se înregistreze. Dar noile reglementări nu vor limita livrările în următoarele şase-nouă luni, susţin sursele. Acestea adaugă că ar putea fi introdusă gradual o cotă de importuri, pentru a determina firmele să producă local laptopuri, tablete şi alte echipamente informatice hardware. Mărimea cotei fiecărei companii va depinde de producţia sa locală, importul de echipamente informatice hardware şi de exportul acestor produse India, au precizat sursele.

Noile reglementări nu se aplică smartphone-urilor.

Companii cum ar fi Dell, HP, Lenovo Group Ltd., Foxconn Technology Group şi Asustek Computer Inc au căutat să obţină subvenţii pentru a fabrica laptopuri, tablete şi alte echipamente informatice hardware în India.

În trecut India a impus tarife vamale ridicate la produse precum telefoanele mobile, în ideea de a stimula producţia locală. Anul trecut în India au fost produse telefoane mobile în valoare de 38 de miliarde de dolari, în timp ce producţia local de laptopuri şi tablete s-a situat doar la patru miliarde de dolari, potrivit estimărilor organizaţiei India Cellular and Electronics Association.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.