Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

India este aproape de DEZASTRU: Un nou RECORD MONDIAL de cazuri, aproape 350.000, în numai 24 de ore

Reuters
incinerare

India a raportat duminică circa 350.000 de cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore, un record mondial, iar autorităţile locale au decis să prelungească cu o săptămână lockdown-ul impus în capitala New Delhi, informează AFP.

Această ţară de 1,3 miliarde de locuitori, confruntată cu o creştere exponenţială a infectărilor cu coronavirus, a înregistrat duminică 349.691 de noi contaminări şi 2.767 de noi decese asociate COVID-19, un record naţional de la începutul pandemiei.

"Am decis să prelungim lockdown-ul pentru o săptămână", a anunţat şeful guvernului local din Delhi, Arvind Kejriwal. "Pierderile provocate de coronavirus continuă şi nu există răgaz", a adăugat el.

Citește și: Șeful OMS confirmă că situația din India este DEVASTATOARE: 'Arată ce poate face virusul'

Cu 20 de milioane de locuitori, capitala este metropola indiană cea mai afectată de epidemie. Un lockdown de o săptămână a fost impus în metropolă luni, în încercarea de a reduce presiunea asupra spitalelor, confruntate cu o gravă lipsă de oxigen.

Criza evidenţiază încă o dată starea deplorabilă a sistemului sanitar din India, în timp ce furia cu privire la presupusa lipsă de pregătire a guvernului federal în faţa acestui val epidemic creşte.

Duminică, Twitter a confirmat că a şters, la cererea autorităţilor indiene, zeci de tweet-uri care criticau executivul.

Citește și: VIDEO Morții Covid sunt incinerați pe stradă în New Delhi

Unele tweet-uri proveneau de la politicienii din opoziţie care denunţau lipsa resurselor din spitalele unde pacienţii au murit din cauza lipsei de oxigen.

”Atunci când primim o cerere care poate fi primită legal, o examinăm prin prisma regulilor Twitter şi legilor locale”, a anuţat într-un comunicat Twitter.

India a înregistrat în ultimele şapte zile peste două milioane de contaminări cu noul coronavirus - reprezentţnd o creştere cu 58% faţă de săptămâna precedentă, potrivit unor date compilate de AFP.

În ultimele şapte zile, India a înregistrat peste două milioane de cazuri noi, o creştere de 58% faţă de săptămâna precedentă, potrivit datelor colectate de AFP.

New Delhi nu este singura metropolă indiană în care este impus în prezent un lockdown.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.