Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

India pregăteşte o operaţiune masivă de repatriere a indienilor blocaţi în străinătate

cnn.com
india

New Delhi-ul pregătea marţi o masivă operaţiune de repatriere a cetăţenilor săi cu nave militare şi zboruri speciale, în contextul în care sute de mii de indieni sunt blocaţi în străinătate din cauza restricţiilor mondiale privind călătoriile, relatează AFP.

India a introdus de la sfârşitul lunii martie măsuri stricte de izolare la nivel naţional pentru a lupta împotriva pandemiei de coronavirus şi interzice astfel zborurile internaţionale pe teritoriul său, lăsând numeroşi lucrători şi studenţi care trăiesc în străinătate în incapacitatea de a reveni acasă, potrivit agerpres.ro.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 48: Guvernul este sclavul tău!

Pentru a aduce în ţară persoane, o navă militară este deja pe drum spre Emiratele Arabe Unite, unde trăieşte o comunitate indiană de 3,3 milioane de persoane, adică aproape o treime din populaţia acestei ţări din Golf, şi alte două se îndreaptă spre Maldive, a declarat marţi pentru AFP un purtător de cuvânt al armatei.

Conform unui comunicat al autorităţilor, operaţiunea de evacuare va începe joi pe bază de liste de "cetăţeni indieni în situaţie de risc" realizate de diferite ambasade indiene. Guvernul lui Narendra Modi nu a transmis câte persoane intenţionează să aducă înapoi în ţară.

Numai consulatul indian din Dubai a primit 200.000 de cereri de repatriere şi a făcut apel pe Twitter la indienii care trăiesc în regiune să dea dovadă de "răbdare şi cooperare".

Citește și: Marcel Vela dă vestea cea mare: din 15 mai se poate merge la pescuit

Ţările bogate în petrol din Golf depind puternic de mâna de lucru străină ieftină, venită în general de pe subcontinentul indian. Milioane de indieni, pakistanezi, nepalezi sau srilankezi asigură slujbele cele mai dificile şi mai de jos în aceste oraşe de zgârie-nori şi de centre comerciale.

Însă pandemia de coronavirus şi impactul său economic devastator au dus la îmbolnăvirea unora dintre ei sau la pierderea locurilor de muncă. Unii muncitori au rămas fără salariu, la mila unor angajatori lipsiţi de scrupule.

Emiratele Arabe Unite au cerut cu insistenţă guvernelor asiatice să îşi readucă în ţară lucrătorii. Aproape 23.000 dintre ei au plecat deja până la data de 20 aprilie.

Citește și: DOCUMENT intern al Guvernului SUA: Pandemia de coronavirus va BUBUI în următoarele zile

Însă New Delhi-ul a refuzat până acum să coopereze, în faţa coşmarului logistic de a repatria şi de a pune în carantină sute de mii de persoane.

India a evacuat circa 2.500 dintre cetăţenii săi din China, India, Japonia, Iran şi Italia înainte de interzicerea zborurilor internaţionale, împreună cu cele interne.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.