Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

India redeschide Taj Mahal, după scăderea numărului de infectări

Wikipedia
taj mahal

Legendarul mausoleu indian Taj Mahal a fost redeschis pentru vizitatori miercuri, în contextul în care autorităţile din India, o ţară care încă este afectată de cel de-al doilea val al pandemiei de COVID-19, extrem de devastator, se grăbesc să ridice restricţiile antiepidemice pentru a revitaliza economia naţională, informează Reuters.

Acest monument din secolul al XVII-lea, construit de împăratul Shah Jahan în oraşul Agra, a fost închis pentru public la începutul lunii aprilie, după ce India a introdus măsuri specifice unui lockdown strict pentru a limita creşterea numărului de cazuri de COVID-19, o maladie care continuă să ucidă câteva mii de oameni în fiecare zi, potrivit agerpres.ro.

Doar 650 de turişti vor fi acceptaţi în interiorul mausoleului Taj Mahal în timpul programului de vizitare, a precizat Prabhu Singh, magistratul districtual din Agra. În vremuri normale, celebrul monument din marmură albă atrăgea între 7 milioane şi 8 milioane de turişti pe an, ceea ce înseamnă o medie zilnică de peste 20.000 de vizitatori.

Statul indian Uttar Pradesh, în care se află oraşul Agra, a raportat 270 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore şi 56 de decese asociate COVID-19. Uttar Pradesh este unul dintre cele mai afectate state indiene prin prisma numărului total al cazurilor de COVID-19.

Alte monumente protejate prin legi federale, inclusiv Red Fort şi Qutub Minar din New Delhi, au fost şi ele redeschise pentru turişti miercuri, în pofida avertismentelor lansate de specialiştii din India - care ocupă locul al doilea în topul celor mai populate ţări din lume - legate de posibilitatea ca reapariţia mulţimilor de oameni în marile oraşe indiene să alimenteze o nouă creştere bruscă a numărului de infectări.

Mass-media indiene au raportat deja blocaje de trafic şi o creştere a turiştilor în această săptămână în staţiunea Shimla, faimoasă pentru peisajele sale pitoreşti cu vârfurile acoperite de zăpadă ale Munţilor Himalaya, contribuind şi mai mult la temeri legate de răspândirea accelerată a noului coronavirus.

Ministerul Sănătăţii din India a raportat miercuri 62.224 de cazuri noi de COVID-19, puţin mai multe decât cele anunţate în ziua precedentă, dar cu mult sub recordul zilnic de peste 400.000 de cazuri stabilit în luna mai.

Bilanţul total al cazurilor de COVID-19 detectate în India a urcat la 29,6 milioane, iar cel al deceselor la 379.573. În ultimele 24 de ore, în India au fost raportate 2.542 de decese asociate maladiei COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.