Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

India reduce impozitul pe profit pentru a stimula economia

impozit financiar

Guvernul indian a anunţat vineri o reducere surprinzătoare a impozitului pe profit, prin care companiile ar putea economisi 20,5 miliarde de dolari, în cadrul măsurilor menite să stimuleze investiţiile private şi creşterea economică, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Ministrul de Finanţe. Nirmala Sitharaman, a declarat la o conferinţă de presă că impozitul pe profit va fi redus de la 30% la aproximativ 25%, în linie cu nivelul din alte ţări asiatice, un anunţ care a dus la creşterea cu peste 3% a acţiunilor companiilor indiene.

"Începând din anul financiar 2019-2020, orice companie internă are opţiunea de a plăti un impozit pe venit de 22%, cu respectarea anumitor condiţii. Impozitul pe venit efectiv pentru aceste companii va fi de aproximativ 25%, inclusiv suprataxele", a explicat oficialul indian.

Veniturile totale pierdute de stat în urma aplicării acestei măsuri sunt estimate la 1.450 miliarde de rupii (20,5 miliarde de dolari), a declarat Sitharaman, ceea ce sporeşte temerile analiştilor că autorităţile nu-şi vor putea îndeplini ţinta de deficit de 3,3% pentru perioada 2019-2020, într-un moment în care colectarea taxelor este deja la un nivel scăzut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.