Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

India s-a apropiat luni de pragul de 60.000 de decese cauzate de noul coronavirus

Facebook
covid 19 coronavirus

India s-a apropiat luni de pragul de 60.000 de decese cauzate de noul coronavirus, în timp ce numărul cazurilor detectate este în creştere şi a depăşit deja 2,6 milioane de contagieri în această ţară cu o populaţie de 1,3 miliarde de locuitori, relatează EFE, potrivit Agerpres.

Potrivit celor mai recente date ale autorităţilor indiene, ţara a înregistrat 941 de decese de COVID-19 în ultimele 24 de ore, ridicând numărul total al morţilor la 50.921 de la primul deces survenit în luna ianuarie.

Cazurile de coronavirus au ajuns la 2.647.663, India devenind a treia ţară cea mai afectată din lume după SUA (5,5 milioane de cazuri) şi Brazilia (3,3 milioane).

Citește și: Alexandru Rafila, despre imunizarea în masă: Se poate întâmpla în câțiva ani de zile

Ministerul indian al Sănătăţii subliniază luni într-un comunicat de presă că "rata mortalităţii este totuşi în scădere situându-se la 1,92 %".

Cifra este inferioară celei înregistrate în SUA şi Brazilia, unde, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins, rata este de 3 %.

În ultima săptămână, India a raportat sistematic peste 60.000 de cazuri zilnice, cel mai mare număr de infecţii la nivel global.

Ca parte a combaterii pandemiei, India dezvoltă trei posibile vaccinuri anti-COVID-19, potrivit premierului ţării, Narendra Modi.

Vaccinurile se află încă în diferite faze de testare, potrivit premierului Modi, care a asigurat însă că ţara sa este pregătită să fabrice masiv vaccinul care se va dovedi cel mai eficient.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.