Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

India se teme de apariţia unor noi variante de coronavirus în China şi cere populaţiei să poarte măşti

National Institute of Allergy and Infectious Diseases
covid coronavirus

Ministrul sănătăţii din India a sfătuit populaţia să-şi ia măsuri de precauţie împotriva Covid-19, inclusiv să se vaccineze şi să poarte măşti, pentru că se teme de apariţia unor noi variante ale coronavirusului, care s-ar putea dezvolta ca urmare a valului de infecţii cu care se confruntă China vecină, relatează CNN.

Ministrul Sănătăţii, Mansukh Mandaviya, a declarat joi în Parlament că India va începe să testeze aleatoriu 2% dintre călătorii internaţionali care sosesc pe aeroporturile ţării şi a cerut autorităţilor regionale să trimită probele pozitive la laboratoarele care monitorizează noile tulpini Covid.

"Statelor indiene li s-a spus să îi facă pe oameni să conştientizeze (necesitatea) de a purta măşti, de a folosi dezinfectanţi pentru mâini, de a menţine igiena respiratorie şi de a se distanţa social", a declarat Mandaviya, încurajându-i totodată pe indieni să se vaccineze.

"Covidul nu s-a terminat încă. Am dat instrucţiuni tuturor celor implicaţi să fie în alertă şi să consolideze monitorizarea", declarase ministrul miercuri la o reuniune de evaluare a situaţiei COVId din ţară.

India, ţară cu 1,3 miliarde de locuitori, a doua cea mai populată din lume, după China, a relaxat restricţiile Covid la începutul acestui an, după o scădere a numărului de infecţii, iar oamenii au renunţat, în mare parte, să mai poarte măşti afară, informează News.ro.

Anul trecut, India a fost devastată de un al doilea val de Covid-19, care a ucis zeci de mii de persoane şi a copleşit sistemul de sănătate al ţării.

Avertismentele ministrului indian vin în contextul în care în China este de aşteptat ca infecţiile din cele mai mari oraşe ale sale să se răspândească în vastele sale zone rurale, după ce a renunţat în grabă şi nepregătită la strategia sa "zero Covid", la începutul acestei luni, de teama prostestelor.

Miercuri, şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la creşterea numărului de cazuri din China, subliniind că este preocupat de "creşterea numărului de cazuri grave".

Coreea de Sud a anunţat, vineri, că un cetăţean al său aflat în China a murit după ce a făcut Covid, scrie agenţia Yonhap.

Valul de infecţii ar putea duce la aproape 1 milion de decese în China, potrivit unui studiu publicat săptămâna trecută, care a adăugat că, de asemenea, este posibil să suprasolicite multe sisteme locale de sănătate din ţară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.