Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

India / Sri Lanka: Cel puţin 16 persoane au murit şi alte 100 au fost date dispărute în urma unui puternic ciclon

www.pixabay.com
ciclon

Cel puţin 16 persoane au murit şi alte 100 au fost date dispărute în urma unui puternic ciclon care a devastat India şi Sri Lanka, au anunţat vineri autorităţile din cele două ţări, citate de AFP, scrie agerpres.ro

Ciclonul Ockhi a ucis nouă persoane în India şi şapte persoane în Sri Lanka, cele mai multe dintre victime fiind zdrobite de copacii care au fost smulşi din rădăcini de vânturi care au bătut cu viteze de până la 130 de kilometri pe oră. 

India a trimis mai multe nave militare de-a lungul coastei sale sud-estice pentru a găsi bărcile de pescuit aflate în derivă pe o mare deosebit de agitată, a anunţat ministrul Apărării din această ţară, Nirmala Sitharaman. Potrivit unui oficial indian, aproximativ 100 de persoane au fost date dispărute. 

Ploile torenţiale şi vânturile violente generate de ciclonul Ockhi au determinat închiderea şcolilor din Chennai, capitala statului Tamil-Nadu din sud-estul Indiei. Imaginile difuzate la televiziune arată numeroşi stâlpi de electricitate prăbuşiţi la sol şi copaci smulşi din rădăcini, în sudul Indiei. 

Ciclonul a provocat şi întreruperi masive ale aprovizionării cu electricitate în Sri Lanka şi sudul Indiei. Serviciile de meteorologie din India au previzionat o agravare a situaţiei. 

Ockhi "va continua cel mai probabil să se intensifice pe parcursul următoarelor 24 de ore", a anunţat departamentul meteorologic indian într-un comunicat. 

Coasta orientală a Indiei este vulnerabilă la furtunile sezoniere, care pot să provoace uriaşe pagube materiale între lunile aprilie şi decembrie. În 1999, un ciclon a ucis peste 8.000 de persoane în statul Odisha din estul Indiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.