Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

India va redeschide școlile, în ciuda numărului crescut de cazuri de COVID-19

MFE
elevi scoala

India, care a raportat miercuri un număr de 89.706 infectări cu noul coronavirus, ridicând bilanţul total la 4,3 milioane de cazuri, al doilea la nivel global, a anunţat că şcolile sale îşi vor redeschide porţile pentru elevii din clasele superioare după o pauză de peste cinci luni, informează Reuters.

Cel puţin 1.115 de decese asociate virusului au fost înregistrate în ultimele 24 de ore în India, numărul total al morţilor ajungând la 73.890, a precizat Ministerul Sănătăţii în cadrul informării zilnice, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Nelu Tătaru vrea DEPOLITIZAREA spitalelor: 'Speranţa este ca în 8-10 luni să putem prezenta Parlamentului o lege a reformei în sănătate'

India este a doua ţară din lume în ceea ce priveşte numărul de infectări, cu 4.370.128 de cazuri, fiind depăşită doar de Statele Unite, care au raportat un total de 6.327.793 de cazuri, potrivit Universităţii Johns Hopkins.

Ministerul indian a anunţat marţi seară redeschiderea parţială a şcolilor începând cu 21 septembrie pentru elevii din clasele a IX-a până la a XII-a. Decizia finală a fost lăsată la latitudinea părinţilor, care vor trebui să-şi dea acordul scris pentru participarea la ore a copiilor, a precizat ministerul.

Învăţământul online va fi permis în continuare. Nu au fost făcute precizări referitoare la reluarea cursurilor pentru elevii mai mici.

Setul de reglementări a fost publicat ca parte a celei de-a patra etape a relaxării restricţiilor.

Citește și: Antena 1 a pus capăt telenovelei 'Vulpița și Viorel': Cei doi NU vor mai fi invitați în emisiuni

India a impus restricţii stricte pe 25 martie şi a început să relaxeze interdicţiile de la jumătatea lui mai, în ciuda unei creşteri rapide a numărului de cazuri, pentru a revigora economia afectată de pandemie, care a dus la pierderea a milioane de locuri de muncă.

Una dintre noile măsuri de relaxare vizează transportul cu metroul în oraşele indiene, inclusiv în New Delhi şi Bengaluru, care a fost reluat luni.

Taj Mahal, cea mai importantă atracţie turistică din India, urmează, de asemenea, să se deschidă începând cu 21 septembrie, cu respectarea măsurilor de siguranţă şi distanţare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.