Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Indicii Bursei de Valori Bucureşti au închis în creştere şedinţa de tranzacționare de miercuri, BET atingând un nou maxim al ultimilor 11 ani

bvb

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au închis în creştere şedinţa de tranzacționare de miercuri, BET atingând un nou maxim al ultimilor 11 ani, anunță MEDIAFAX.

Referința pieței a crescut timid, cu 0,27%, faţă de valoarea înregistrată marţi, fiind cotat la 9.732,22 de puncte, puțin peste maximul anterior de 9.730 de puncte consemnat săptămâna trecută.

Citește și: A apărut dovada! Documentul care lovește direct în Viorica Dăncilă

Indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus Fondul Proprietatea (FP), a fost din nou performerul zilei la nivel sectorial, cu o apreciere de 1,29%, după ce în ședința precedentă a depășit pentru prima dată pragul de 44.000 de puncte.

Cea mai mare apreciere din BET a fost cea a titlurilor FP care au urcat cu 1,28%, la polul opus situându-se titlurile Banca Transilvania (TLV) al căror preţ s-a corectat cu 0,81% după mai multe zile cu maxime succesive.

Rulajul total al zilei bursiere a fost mult peste media ultimului an, la 143,37 de milioane de lei, vedeta zilei fiind OMV Petrom (SNP), care a înregistrat transferuri în valoare de peste 74 milioane de lei, jumătate din rulajul total al zilei. Acțiunile SNP au încheiat ziua cu o creștere de 0,81%.

Citește și: Rareș Bogdan îi toacă mărunt pe liderii PSD: Acestor biete viețuitoare li se pare o chestiune firească .

Tranzacțiile cu Romgaz (SNG) reprezintă 10,66 milioane de lei, în timp ce acțiunile TLV au adăugat 7,53 milioane de lei la rulajul masiv de miercuri. Valoarea medie zilnică înregistrată în acest an se cifrează la puțin peste 39 milioane de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.