Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Indicii bursieri arată că Donald Trump va câștiga alegerile prezidențiale: ar putea avea o victorie la limită

BBC
Trump Biden

Istoria pieței bursiere sugerează că președintele Donald Trump va dovedi că sondajele sunt greșite și că va câștiga încă patru ani în Casa Albă. S&P 500 - indice bursier care conține 500 de companii publice mari -, care a prezis câștigătorul a 87% din toate alegerile prezidențiale și a tuturor din 1984, a adăugat 1,2 procente din 31 iulie până luni, relatează Foxbusiness.com.

De obicei, un câștig în cele trei luni care au precedat alegerile a indicat o victorie pentru partidul în exercițiu, în timp ce o pierdere a indicat un transfer de putere.

Citește și: Promisiunea lui Joe Biden! Ultimul discurs înainte de închiderea urnelor: ‘Avem o oportunitate ca țară. Vreau ca toată lumea să înțeleagă’

"Cu piața care rămâne aici sus, îmi spune că [Trump] va ocupa din nou mandat pentru încă patru ani", a declarat Anthony Saliba, CEO al Matrix Execution Group din Chicago, un broker specializat în opțiuni și acțiuni.

În timp ce S&P 500 indică o victorie a lui Trump, alți indicatori bazați pe piețe și economie sugerează că Joe Biden va fi candidatul care depune jurământul de funcție în ziua inaugurării.

La dolarul SUA, care a ales corect șapte dintre ultimii opt câștigători ai alegerilor și fiecare din anul 2000, Biden a câștigat 0,6% în cele trei luni până luni. În ziua alegerilor, indicele se tranzacționa cu doar 2 cenți peste închiderea sa din 31 iulie.

Citește și: FOTO-VIDEO - Sunt anunțate proteste violente în jurul Casei Albe: ‘Oricine are armele, poate câștiga' Propretarii de magazine și-au baricadat vitrinele

De asemenea, în favoarea lui Biden se joacă faptul că, la începutul acestui an, coronavirusul a scufundat economia SUA în cea mai profundă recesiune din era post-Al Doilea Război Mondial. Președinții care au supravegheat o recesiune în cei doi ani dinaintea alegerilor au pierdut cinci dintre cele șapte campanii, inclusiv cel mai recent caz - victoria fostului președinte Bill Clinton asupra lui George H.W.

Dar chiar și cu scufundarea indusă de coronavirus, 56% dintre americani spun că sunt mai bine acum decât acum patru ani, potrivit unui sondaj Gallup lansat la începutul acestei luni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.