Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO-VIDEO - Sunt anunțate proteste violente în jurul Casei Albe: ‘Oricine are armele, poate câștiga' Propretarii de magazine și-au baricadat vitrinele

fox news
Magazine in Washington

Protestatarii din Washington s-au organizat prin Zoom de luni de zile, mii de oameni fiind așteptați în afara Casei Albe în ziua alegerilor, relatează Fox News. Grupurile conduse de Black Lives Matter și Shutdown DC organizează sesiuni de instruire pentru demonstranți.

O colecție de grupuri conduse de Black Lives Matter și Shutdown DC ar fi organizat sesiuni de instruire pentru ca manifestanții să protesteze în ziua alegerilor - și se pare că planifică un eveniment pe scară largă de-a lungul străzii de la Casa Albă. Sunt așteptați mii de oameni.

Mai multe documente divulgate și înregistrări ale apelurilor Zoom au descris o rețea, dar coordonată de activiști care doresc să se mobilizeze în întreaga țară, mai ales dacă Joe Biden pierde sau dacă președintele Donald Trump contestă rezultatele alegerilor.

Se presupune că materialele arătau planuri de închidere a clădirilor federale, inclusiv a Casei Albe.

Obiectivul aparent: continuarea tulburărilor civile din ziua alegerilor până cel puțin mai târziu în această săptămână.

Fox News nu a putut confirma în mod independent legitimitatea înregistrărilor și documentelor cu forțele de ordine locale și federale. Departamentul de poliție nu a comentat informațiile. Răspunzând la Fox News, FBI a spus că practica sa standard nu este nici să confirme, nici să refuze o anchetă.

Agenția a spus că a lucrat bine înainte de 3 noiembrie cu partenerii federali, de stat și locali pentru a „aduna și analiza informații pentru a determina dacă indivizii ar putea fi motivați să ia măsuri violente din orice motiv”.

Sediul central al FBI se concentrează pe furnizarea unei „locații centralizate pentru evaluarea amenințărilor legate de alegeri, urmărirea rapoartelor de stare și a plângerilor semnificative din partea birourilor externe ale FBI, monitorizarea indicatorilor unui efort coordonat la nivel național de perturbare a procesului electoral, oferirea de îndrumări birourilor externe ale FBI și coordonarea unui răspuns FBI la orice incident legat de alegeri. ”

Birourile externe ale FBI stau în poziții de comandă electorală pentru a se coordona cu sediul central și cu partenerii locali și de stat pentru a simplifica comunicarea și a asigura siguranța alegerilor și a publicului, a declarat agenția într-un comunicat.

Potrivit site-ului Shutdown DC, mii de oameni intenționează să „înceapă următoarea fază a ciclului electoral pe stradă”, adunându-se la Black Lives Matter Plaza.

O înregistrare presupusă a unei sesiuni de antrenament a prezentat-o pe Lisa Fithian, care a fost descrisă de Mother Jones „drept cel mai cunoscut consultant de protest al națiunii”.

În videoclip, Fithian a arătat o hartă țintă care afișează toate secțiile de poliție, clădirile guvernamentale cheie, punctele de presă și clădirile ocupate de „Trump boosters” în zona DC. Ea a discutat „ce ar fi nevoie pentru a înconjura Casa Albă”.

„Ne confruntăm cu o administrație și o potențială lovitură de stat și o potențială insurecție”, a spus Fithian. „Va fi un război? Oamenii vor fi uciși? Este asta în mintea altcuiva? Presupun că este. Vom vedea lupte potențiale în toată țara sau în unele puncte fierbinți și am văzut deja asta, așa cum putem lucra împreună în întreaga țară pentru a ne ajuta să ne sprijinim reciproc, indiferent unde ne aflăm și pentru a ne maximiza impactul faci lucruri similare în zile similare la ore similare? ”

Fithian a declarat că manifestanții dispuși să spargă ferestrele clădirilor guvernamentale ar trebui să meargă un pas mai departe și să intre înăuntru. Ea le-a spus celor aflați în apel: „Trebuie să fim dispuși să ne punem corpurile pe linie și să ne asumăm un anumit disconfort și să ne sacrificăm riscul pentru a schimba lucrurile”.

„Vom fi într-o criză, dar vrem să ne asigurăm că este una pe care o creăm. Vrem să ne răspundă și să nu răspundem la ele. În situația unei lovituri de stat, a unei insurecții sau a unei revolte, oricine are armele, poate câștiga adesea. Ar trebui să fim clari. Trump trebuie să plece”, a spus ea, conform înregistrării apelului postat pe contul YouTube SunriseExposed. Videoclipul a fost eliminat ulterior de pe YouTube pentru încălcarea regulilor comunității.

„Poliția se pregătește pentru luptă. Ar trebui să fim foarte clari despre asta ”, a declarat April Goggans, un organizator de bază protestelor Black Lives Matter, în timpul unei sesiuni de instruire online din 26 octombrie, a informat The Associated Press.

Citește și: FOTO-VIDEO Atac armat sângeros la Universitatea din Kabul: cel puțin 10 morți și zeci de răniți

Nici Fithian și nici Goggans nu au răspuns la solicitările de comentarii ale Fox News.

Documentele și înregistrările video au fost obținute pentru prima dată de Millie Weaver, fondatorul site-ului jurnalist de investigație Millennial Millie.

Într-un interviu acordat luni Fox News, Weaver a spus că clipurile editate postate pe YouTube au fost preluate din înregistrări Zoom de peste două ore, expunând comploturi „pentru a epuiza resursele de urgență și de aplicare a legii”. Ea a spus că diferitele nume enumerate ca participanți la apelurile Zoom includ angajați federali cu puteri administrative la nivel înalt și chiar foști angajați ai Departamentului de Stat cu experiență legată de insurecțiile guvernamentale din străinătate.

Unele organizații care conduc aceste sesiuni de formare au fost înființate cu zeci de ani în urmă, în timp ce altele au fost nou formate în timpul verii ca răspuns la moartea lui George Floyd din Minneapolis la sfârșitul lunii mai, potrivit AP.

Hope Neyer, un organizator al Shutdown DC, a declarat pentru AP că grupul ei repeta „simulări de topire a alegerilor”, care includ ocuparea la nesfârșit a anumitor spații publice și grăbirea să intervină în încercările de intimidare a alegătorilor la secțiile de votare sau de confiscare a buletinelor de vot.

Magazinele din centrul orașului Districtul Columbia și-au ridicat deja ferestrele de la primul și al doilea etaj, în așteptarea revoltelor și jafurilor repetate văzute în timpul verii. Activiștii se tem că Facebook și Twitter s-ar putea închide și îmbrățișează aplicații de mesagerie criptate precum Signal și Telegram pentru a comunica în timpul demonstrațiilor.

Nadine Bloch, o activistă care a fondat organizația Beautiful Trouble, a declarat pentru AP că a ajutat la înființarea unei „linii de rezistență” pentru grupurile care caută sprijin și crede că activiștii locali sunt gata să „întrerupă complet viața obișnuită, dacă asta este ceea ce trebuie să facem. ”

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.