Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Indonezia a anulat măsurile de carantină adoptate la nivel naţional pentru vizitatorii străini

jurnalul.ro
Indonezia

Indonezia a anulat măsurile de carantină anti-COVID-19 adoptate la nivel naţional pentru vizitatorii străini, în urma succesului obţinut de un program-test implementat pe insula Bali, a anunţat marţi ministrul Turismului din această ţară, citat de DPA.

Călătoriile lipsite de obligativitatea plasării în carantină au fost extinse pentru toate persoanele din Indonezia, datorită respectării protocoalelor sanitare stricte şi unei rate scăzute de pozitivare în rândul testelor COVID-19 efectuate, a precizat ministrul indonezian al Turismului, Sandiaga Uno, într-un comunicat.

Vizitatorii străini vor trebui să prezinte de acum înainte doar un test PCR cu rezultat negativ, a adăugat acelaşi oficial, precizând că toate detaliile despre noile regulamente privind accesul în Indonezia vor fi făcute publice în a doua parte a zilei de marţi, potrivit Agerpres.

De asemenea, vizitatori din 43 de ţări vor deveni eligibili pentru obţinerea unei vize turistice la sosirea lor în Bali, în creştere faţă de cele 23 de ţări acceptate până marţi, a precizat ministrul Uno.

Indonezia a anulat regula privind plasarea obligatorie în carantină la sosirea pe insula Bali în data de 7 martie.

Până marţi, turiştii străini care soseau în Indonezia trebuiau să efectueze o perioadă obligatorie de carantină de trei zile şi să prezinte la sosire dovada vaccinării lor împotriva COVID-19.

Indonezia, o ţară cu o populaţie de 270 de milioane de locuitori, a raportat aproape 6 milioane de cazuri de COVID-19 şi peste 153.000 de decese asociate acestei boli.

Insula Bali a primit peste 6,3 milioane de turişti străini în 2019, însă numărul vizitatorilor din străinătate a scăzut la doar 45 anul trecut după ce această ţară a intrat în lockdown din cauza maladiei COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.