Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Indonezia a identificat 15 cazuri de hepatită severă de origine necunoscută: Trei decese în rândul copiilor

www.scidev.net
Hepatita C

Indonezia a identificat 15 cazuri de hepatită severă de origine necunoscută după ce a raportat trei decese în rândul copiilor, a afirmat luni ministrul Sănătăţii din această ţară, Budi Gunadi Sadikin, în cadrul unei conferinţe de presă, potrivit Reuters.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a spus săptămâna trecută că a primit raportări din 20 de ţări referitoare la cel puţin 228 de cazuri probabile de hepatită la copii.

Ministrul Bundi a spus că Indonezia a detectat 15 cazuri după ce a lansat recent o investigaţie referitoare la această boală, adăugând că autorităţile nu au determinat cauza definitivă, potrivit Agerpres.ro.

Nu a precizat dacă cele 15 cazuri se refereau toate la copii sau care era tratamentul pe care aceştia îl primeau. Purtătorul de cuvânt din cadrul Ministerului Sănătăţii nu a răspuns imediat unei solicitări pentru comentarii.

Unii experţi din domeniul sănătăţii au asociat boala unei infecţii cu un tip de adenovirus, o familie de virusuri comune care pot cauza simptome similare gripei sau gastrointestinale.

Există totodată o teorie potrivit căreia lockdown-urile din timpul pandemiei de COVID-19 ar fi slăbit imunitatea copiilor întrucât aceştia au fost mai puţin expuşi la patogeni comuni când se aflau în izolare.

Oamenii de ştiinţă încearcă totodată să afle dacă adenovirusul implicat a produs mutaţii sau acţionează în tandem cu o altă infecţie, posibil COVID-19.

La începutul lunii, Indonezia a raportat cazurile a trei copii suspecţi a fi contractat boala şi care au decedat în capitala Jakarta în aprilie. Aceştia au fost vaccinaţi împotriva hepatitei, a precizat ministerul sănătăţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.