Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Indonezia: Alertă de tsunami, după un cutremur de 7,6 grade

nbcnews.com
tsunami

Autorităţile din Indonezia au emis o alertă de tsunami pentru aproape trei ore, după ce un cutremur de 7,6 grade pe scara Richter s-a produs în largul insulelor indoneziene Tanimbar, marţi, înainte de ora locală 3:00, însă nu au fost înregistrate modificări semnificative ale nivelului mării, potrivit unui oficial citat de presa locală, anunță Rador.

Puternicul seism, măsurat local la o magnitudine de 7,5 grade, s-a produs la o adâncime de 130 de kilometri, potrivit agenţiei indoneziene de geofizică, BMKG. Centrul Seismologic Euromediteranean a înregistrat cutremurul la magnitudinea de 7,6 grade pe scara Richter, după ce îl raportase, iniţial, la 7,7. Institutul de Geofizică al SUA a stabilit magnitudinea cutremurului tot la 7,6 grade pe scara Richter.

Agenţia indoneziană pentru gestionarea dezastrelor, BNPB, verifică amploarea impactului cutremurului, însă rapoartele preliminare indică avarierea uşoară spre medie a unor clădiri, potrivit purtătorului de cuvânt al agenţiei. Potrivit websiteului de ştiri Liputan6.com, casele din oraşul Saumlaki, de pe insula Yamdena, au fost avariate grav.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.