Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noul bilanț al seismului din provincia Java de Vest: Sunt 321 de morţi

nytimes.com
cutremur indonezia

Bilanţul deceselor în urma seismului cu magnitudinea 5,6 care a lovit luni provincia Java de Vest din Indonezia a crescut la 321, a anunţat duminică directorul Agenţiei naţionale de gestionare a dezastrelor, potrivit DPA.

Cel puţin 11 persoane sunt în continuare date dispărute, a precizat Suharyanto, directorul acestei agenţii, care, la fel ca mulţi indonezieni, poartă un singur nume, scrie agerpres.ro.

Cutremurul a avariat peste 62.000 de case şi a provocat strămutarea a peste 73.000 de locuitori, care în prezent şi-au găsit adăpost în 325 de locaţii din provincie.

"Lucrătorii umanitari ajung treptat la rezidenţii afectaţi din satele izolate cu logistică şi provizii alimentare şi ridică corturi pentru aceştia", a detaliat Suharyanto.

Agenţia care monitorizează activitatea seismică a precizat că 284 de replici cu intensitate din ce în ce mai mică au avut loc după cutremurul principal produs luni.

Indonezia este afectată în mod regulat de cutremure şi erupţii vulcanice din cauza poziţiei sale pe "Cercul de foc" al Pacificului, o regiune situată la convergenţa mai multor plăci tectonice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.